Για τα λάθη που έγιναν στο λιμάνι του Πειραιά από μέλη του πληρώματος του Blue Horizon και οδήγησαν στον θάνατο τον 36χρονο Αντώνη, μίλησε στην εκπομπή LIVE NEWS του MEGA, o πλοίαρχος, Θεοχάρης Τσουκαλάς.

Συγκεκριμένα, o κ. Τσουκαλάς, είπε πως οι εικόνες από τη δολοφονία του 36χρονου Αντώνη στο λιμάνι του Πειραιά είναι τραγικές.

«Ο άνθρωπος που τον έσπρωξε ήθελε να τον σπρώξει έξω και όχι στη θάλασσα. Αλλά από την στιγμή που το πλοίο ξεκίνησε έπρεπε να τον κρατήσει πάνω στο πλοίο. Είναι απαράδεκτο αυτό που έγινε. Όφειλε να κάνει πολλές κινήσεις. Έπρεπε να κάνουν τα πάντα για να δείξουν πως τουλάχιστον ενδιαφερόντουσαν για τη ζωή αυτού του ανθρώπου. Δείχνει αδιαφορία αυτή η κίνηση» σημείωσε αρχικά ο πλοίαρχος.

Αναφορικά με την πρακτική που ακολουθείται, ο κ. Τσουκαλάς είπε πως εάν εκεί υπήρχε ένα λιμενικό όργανό να επιβλέπει την τάξη και την ασφάλεια δεν θα γινόταν τίποτα.

«Η πρακτική που εφαρμόζεται με την μπουκαπόρτα που είναι ανοιχτή εφαρμόζεται αιώνες. Είμαι βέβαιος πως η ακτοπλοΐα θα αλλάξει πάλι(σ.σ μετά τη δολοφονία του Αντώνη). Δυστυχώς η πρακτική είναι αυτή. Ο πλοίαρχος όταν φεύγει το πλοίο προσέχει να μην έχει κανένα εμπόδιο μπροστά και δίπλα του. Δεν έχει στραμμένο το βλέμμα στον καταπέλτη. Έχει άνθρωπο για αυτή την δουλειά» ανέφερε επίσης.

Σε ερώτηση πώς έκλεισε την πόρτα ο καπετάνιος στους ανθρώπους που του χτυπούσαν για να τον ενημέρωναν πως έχει πέσει νεκρός στη θάλασσα, ο κ. Τσουκαλάς απάντησε: «Δεν έχω λόγια λυπάμαι. Δεν μπορώ να καταλάβω αυτές τις κινήσεις. Κάποιοι έκαναν εγκληματικά λάθη και ένας νέος άνθρωπος έφυγε άδικα».