Ένας 75χρονος με τα 3 εγγόνια του, ηλικίας 4, 8 και 10 ετών, βρίσκονται εγκλωβισμένοι από την Τρίτη στο Πουρί της Ζαγοράς, ένα από τα πιο απομακρυσμένα χωριά του Ανατολικού Πηλίου, το οποίο πλέον έχει αποκοπεί εντελώς από τον υπόλοιπο νομό.

45
Τα παιδιά διαμένουν στον Βόλο και μεταφέρθηκαν τη Δευτέρα από τους γονείς τους στο Πουρί, προκειμένου να μείνουν για λίγες ημέρες με τον παππού, μέχρι να ανοίξουν τα σχολεία, καθώς οι ίδιοι έπρεπε να εργαστούν. Στο μεταξύ, ξέσπασε με μανία η κακοκαιρία «Daniel» και ο δρόμος που συνδέει το Πουρί με τη Ζαγορά κόπηκε σε δύο σημεία, πριν προλάβουν οι γονείς να φτάσουν στο χωριό για να πάρουν τα παιδιά τους.

Επί 4 ημέρες ο 75χρονος παππούς και τα 3 παιδιά ζουν χωρίς νερό και ρεύμα, αποκλεισμένοι μέσα στο σπίτι, και οι προμήθειες σε τρόφιμα έχουν πια λιγοστέψει. Το σοβαρότερο πρόβλημα, ωστόσο, είναι ότι διακόπηκε η φαρμακευτική θεραπεία που λαμβάνει η 4χρονη, η οποία αντιμετωπίζει αναπνευστικό πρόβλημα. Σύμφωνα με τη μητέρα της που μίλησε στα gegonota.news, το παιδί λαμβάνει εισπνοές με νεφελοποιητή, αλλά εξαιτίας της διακοπής ρεύματος έχει σταματήσει η θεραπεία. Παράλληλα έχουν εξαντληθεί και τα αντιβιωτικά φάρμακά της.

Οι γονείς των παιδιών απευθύνουν δραματική έκκληση για βοήθεια, δεδομένου ότι δεν μπορούν καν να πλησιάσουν το χωριό. Ο δρόμος προς Ζαγορά έχει διαλυθεί σε δύο σημεία, ενώ έχει καταστραφεί και η πρόσβαση προς την παραλία, για να μπορέσει κανείς να προσεγγίσει το χωριό διά θαλάσσης.

Σημειώνεται ότι εγκλωβισμένοι στο Πουρί βρίσκονται, μεταξύ άλλων, 4 Ισραηλινοί τουρίστες, 4 άτομα από τη Ν. Αφρική και 3 Έλληνες –όλοι τουρίστες–, εκ των οποίων ο ένας αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας.

Πηγή: gegonota.news