Συγκλονίζει η μαρτυρία κατοίκου από το χωριό Κοσκινάς Καρδίτσας, που μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την καταστροφή που υπέστη η περιοχή, μετά την επέλαση της κακοκαιρίας «Daniel».

Ειδικότερα, η κ. Ματίνα Χαλιμουρδά μίλησε στο MEGA για την κατάσταση που επικρατεί.

«Έχουμε στείλει πολλά μηνύματα, δεν έχει βρεθεί κανένας να προσεγγίσει το χωριό. Κάνουμε έκκληση βοήθειας σε ανθρώπους που είναι στο χωριό, έχω τον μπαμπά μου με πνευμονοπάθεια δύο μέρες χωρίς οξυγόνο. Το χωριό είναι κοντά στη Μεταμόρφωση, είναι 8 χλμ. από τον Παλαμά. Άνθρωποι είναι εγκλωβισμένοι σε ταράτσες, έχουν γκρεμιστεί σπίτια γύρω. Οι γονείς μου είναι εγκλωβισμένοι με 35 ακόμα άτομα σε βεράντα διώροφου σπιτιού. Τα ελικόπτερα δεν μπορούν να προσεγγίσουν το σημείο, δεν είναι προσβάσιμο το σημείο, δεν μπορεί κανείς να τους πάρει. Είναι χωρίς νερό και ρεύμα, δεν ξέρουμε τι γίνεται», είπε αρχικά.

«Μας είπαν ότι δεν έχει έκταση το σημείο για να προσγειωθεί το ελικόπτερο και να πάρει κόσμο. Από χθες δεν έχω επικοινωνήσει με τους δικούς μου, ξέρω ότι έχουν βυθιστεί σπίτια, έχουν πέσει σπίτια. Δεν γίνεται να μη μας ενημερώνει κανείς. Κανείς δεν έχει φύγει από το χωριό, δεν έχουμε ενημέρωση», συμπλήρωσε η κ. Ματίνα.

«Ένα 24ωρο τώρα δεν έχει προσεγγίσει κανείς στο χωριό, είναι απάντηση αυτή; Δεν μπορώ να δεχθώ αυτή την απάντηση, είναι επιτακτική ανάγκη να φύγουν οι άνθρωποι από το χωριό», τόνισε κλείνοντας.