Η κακοκαιρία «Daniel» συνεχίζει το καταστροφικό της έργο δημιουργώντας πλήθος προβλημάτων. Συγκεκριμένα, εξαιρετικά δύσκολη είναι η κατάσταση στην Καρδίτσα, που ολόκληρες εκτάσεις και δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Ολόκληρα χωριά μετατράπηκαν σε λίμνες και οι κάτοικοι παραμένουν εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους για ώρα. Έχουν ανέβει σε στέγες για να σωθούν και απευθύνουν έκκληση για βοήθεια.

Μάλιστα, κάτοικος της περιοχής συγκλονίζει κάνοντας λόγο για «ανθρώπους που έχουν πνιγεί».

«Βοήθεια, έχει ήδη πνιγεί κόσμος. Δεν έχουμε ούτε ρεύμα ούτε νερό», δήλωσε.

«Δεν χτύπησε το 112. Έχουν καταπλακωθεί άνθρωποι μέσα στα σπίτια τους. Καλώ σε βοήθεια. Έχουν σωθεί άνθρωποι από τα γύρω σπίτια και έχουν έρθει σ' εμένα. Έχουν πεθάνει, έχουν πνιγεί άνθρωποι. Ακριβώς στο απέναντι σπίτι από το δικό μου, ήταν πλινθόκτιστο κι έχει καταρρεύσει. Εκεί ζούσε ένας άνθρωπος. Δεν μπόρεσα να τον βοηθήσω. Δεν μπορώ να πάω να τον βρω», λέει χαρακτηριστικά η κυρία Χαρούλα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ό,τι νερά υπήρχαν ψηλά κατεβαίνουν στο χωριό και, όπως λέει η κυρία Χαρούλα, «κάθε δέκα λεπτά ακούς ένα σπίτι να γκρεμίζεται. Υπάρχουν πολλοί εγκλωβισμένοι. Μας είπαν ότι θα στείλουν βάρκα σε 2 ώρες. Βλέπουμε μόνο νερά, σαν να είναι απέραντη θάλασσα».

«Με πήρε τηλέφωνο και έκλαιγε» - Εγκλωβισμένη μητέρα με δύο μικρά παιδιά

Παράλληλα, η κυρία Δέσποινα μεταφέρει την κραυγή αγωνίας μιας συναδέλφου της, η οποία βρίσκεται εγκλωβισμένη στο σπίτι της στον Παλαμά της Καρδίτσας μαζί με τα δύο μικρά παιδιά της, ηλικίας 6 ετών και 6 μηνών αντίστοιχα.

«Ήταν έντρομη, έκλαιγε. Μου είπε πως είναι χωρίς ρεύμα, ζήτησε να στείλουν βάρκες για να τους απεγκλωβίσουν. Είναι αδύνατο να βγουν από το σπίτι, μπαίνουν νερά μέσα», περιγράφει, μιλώντας στο MEGA.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αυλή της γυναίκας έχει πλημμυρίσει και τα νερά αρχίζουν και μπαίνουν εντός του σπιτιού από το τζάκι και την κουζίνα, με τη ζωή τους να βρίσκεται σε κίνδυνο.