Ο δήμαρχος Μουζακίου, κος Φάνης Στάθης, μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, για την καταστροφή που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία Daniel.

«Βιβλική καταστροφή, ζούμε έναν δεύτερο Ιανό σε μεγαλύτερο βαθμό. Τεράστιος όγκος νερού, συνεχής βροχή με ένταση, ένα φαινόμενο που δεν το έχουμε ξαναδεί και από εκεί και πέρα καταστροφές, ζημιές και ένας αγνοούμενος στο χωριό Ελληνόπυργος, 82 χρονών τον παρέσυρε το νερό και πνίγηκε», είπε αρχικά ο δήμαρχος.

«Προσπαθούμε με νύχια και με δόντια να μην έχουμε ανθρώπινες απώλειες μόνο αυτό τώρα πλέον γιατί όταν τελειώσει το φαινόμενο τότε θα ξέρουμε τι έχει γίνει. Τα έργα κάποια στιγμή θα τα κάνουμε τώρα το θέμα είναι ο άνθρωπος αυτό έχει σημασία για εμάς», πρόσθεσε.

«Η κατάσταση στον Παλαμά είναι ακόμα πιο δύσκολη, γιατί είναι ψηλά το νερό και σίγουρα θα χρειαστούν βάρκες της ΕΜΑΚ και άνθρωποι οι οποίοι έχουν ειδικές γνώσεις και κατάρτιση για να μπορέσουν να φτάσουν στους ανθρώπους. Είναι τόσα πολλά τα προβλήματα και τα μέτωπα σε όλη τη Θεσσαλία που αυτό θεωρώ ότι είναι το θέμα και δεν έχουν πάει ακόμα. Σίγουρα προτεραιότητα είναι και ο Παλαμάς, το γρηγορότερο δυνατό θα πρέπει να πάνε οι άνθρωποι και εκεί», επισήμανε.