Συγκλονίζουν τα όσα δηλώνουν άτομα τα οποία υπήρξαν αυτόπτες μάρτυρες της τραγωδίας στο Blue Horizon που έλαβε χώρα χθες το βράδυ στο λιμάνι του Πειραιά, με τον 36χρονο Αντώνη να χάνει τη ζωή του.

Ένας εξ αυτών, ο κ. Δημήτρης, αναφέρει στο Live News τα όσα έζησε και είδε με τα μάτια του χθες το βράδυ.

«Εμείς την ώρα που ξεκίναγε το πλοίο, βλέπουμε το παλικάρι να προσπαθεί να μπει στο πλοίο και τον ύπαρχο να τον σπρώχνει. Αυτό έγινε περίπου 2 με 3 φορές και όλοι φωνάζαμε να τον αφήσει (να επιβιβαστεί στο πλοίο), γιατί ήταν φως φανάρι ότι θα γίνει το κακό, αλλά συνέχισε, με αποτέλεσμα να πέσει το παιδί στη θάλασσα. Άρχισε να στροβιλίζεται από τη δίνη της προπέλας.

Το τραγικό είναι ότι ενώ κάνεις το πρώτο λάθος και τον πετάς στη θάλασσα, συνεχίζει με την απάθεια και την αδιαφορία με ένα ψυχρό βλέμμα κι ένα ψυχρό πισωγύρισμα. Γυρνάει την πλάτη και δίνει το νεύμα να φύγει το πλοίο σαν να μην έγινε τίποτα. Δεν έκαναν καμία προσπάθεια να σώσουν το παιδί».

Μάλιστα, ο κ. Δημήτρης είχε κομβικό ρόλο, καθώς, όπως είπε στον Νίκο Ευαγγελάτο, το βίντεο που τράβηξε μία κοπέλα πήρε την πρωτοβουλία και το έστειλε στο Λιμενικό Σώμα.

«Έκανα προσπάθεια να μιλήσω με το Λιμεναρχείο. Το πλοίο έφυγε κανονικά, σαν να έπεσε μία μπάλα μέσα στη θάλασσα. Στη συνέχεια κάποιοι άνθρωποι πήγαν να μιλήσουν στον καπετάνιο κι αυτός τους έκλεισε την πόρτα, ούτε ασχολήθηκε με τον κόσμο».

Το πλοίο δεν είχε σκοπό να σταματήσει

Η κ. Φρόσω ήταν επιβάτης σε διπλανό πλοίο με προορισμό τα Χανιά και η μαρτυρία της ανατριχιάζει:

«Εγώ είχα βγει στο κατάστρωμα να καπνίσω και γυρίζω το κεφάλι μου αριστερά και βλέπω να σπρώχνουν έναν άνθρωπο. Ήταν τρία άτομα, δύο μπροστά κι ένας πιο πίσω. Βλέπω ότι τον σπρώχνουν και ο άνθρωπος επέμενε.

Νομίζω τρεις με τέσσερις φορές έκανε απόπειρα να προχωρήσει πιο μέσα. Είδα τον καταπέλτη να ανεβαίνει, να σπρώχνουν τον άνθρωπο, να πέφτει και μετά να τον χάνω από το οπτικό μου πεδίο.

Βλέπω το πλοίο να αποχωρεί και σκέφτηκα ότι πάει λίγο πιο πίσω για να βρουν τον άνθρωπο, αλλά μετά κατάλαβα ότι το πλοίο δεν είχε σκοπό να σταματήσει. Στη συνέχεια πήρα στο Λιμενικό και έκανα επώνυμη καταγγελία».

Στην επικοινωνία που είχε η κ. Φρόσω με το Λιμενικό Σώμα για να κάνει την καταγγελία της δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι δεν είχε ενημερωθεί για το τραγικό περιστατικό.