Βίντεο-σοκ από τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, έξω από τη στάση «Ευαγγελισμός» του μετρό, κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Στο βίντεο απεικονίζονται πολίτες να παρασύρονται από τα ορμητικά νερά, ως αποτέλεσμα της κακοκαιρίας που πλήττει την Αττική.

Το βίντεο, που φαντάζει να είναι βγαλμένο από κάποια περιοχή που δοκιμάζεται στην κεντρική Ελλάδα και δη τη Μαγνησία ή τη Θεσσαλία, είναι τραβηγμένο στην «καρδιά» της Αθήνας.

Στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, έξω από το μετρό του Ευαγγελισμού, το δυνατό μπουρίνι κατέλαβε εξαπίνης τους πολίτες που πήγαιναν στις δουλειές και στα σπίτια τους και τα ορμητικά νερά που είχαν σχηματίσει χείμαρρο παρέσυραν τουλάχιστον τρεις-τέσσερις πολίτες που κινδύνεψαν με πνιγμό και σώθηκαν την τελευταία στιγμή από συμπολίτες που βρίσκονταν στο σημείο.

Πριν 5 λεπτά ανέβασα με δάκρυα στα μάτια μια φωτό για το πόσο σιχάθηκα τον κόσμο μετά κ από αυτό που συνέβη χθες στο πλοίο που έπνιξαν έναν άνθρωπο. Πριν 1 λεπτό μου έστειλαν τυχαία αυτό το βίντεο που συνέβη στον Ευαγγελισμό κ δείχνει πως κάποιοι άνθρωποι βοηθούν άλλους από πνιγμό... Τα δάκρυα έγιναν περισσότερα γιατί τουλάχιστον βλέπεις μια ελπίδα σε αυτόν τον κόσμο....🙏🏻😔

Δημοσιεύτηκε από Olga Stampolloglou στις Τετάρτη, 6 Σεπτεμβρίου 2023

Άλλοι πολίτες κρατιούνται χέρι χέρι προκειμένου να περάσουν τους δρόμους, οι οποίοι είναι αρκετά διαφορετικοί σε σχέση με το πρωί, όπου τα καιρικά φαινόμενα ήταν εμφανώς καλύτερα.


Την ίδια ώρα, λίγα μέτρα πιο δίπλα, στον σταθμό «Ευαγγελισμός» του μετρό, επίσης καταγράφηκαν σκηνές άνευ προηγουμένου, με τον σταθμό να έχει πλημμυρίσει, ενώ το στέγαστρο δεχόταν από τον παρακείμενο δρόμο μεγάλες ποσότητες νερού, με αποτέλεσμα να σχηματιστεί καταρράκτης!