Η κακοκαιρία Daniel «σαρώνει» τη χώρα, δημιουργώντας πλήθος καταστροφών σε πολλές περιοχές.

Δύο νεκροί και τρεις αγνοούμενοι είναι μέχρι τώρα ο τραγικός απολογισμός. Ανυπολόγιστες οι ζημιές από τις πλημμύρες σε Βόλο, Λάρισα και Σκιάθο. «Χτυπήθηκαν» ακόμη Καρδίτσα, Φθιώτιδα, Πελοπόννησος και Εύβοια.

Παράλληλα, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύσσονται στο σύνολό τους οι Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων, Καρδίτσας, Τρικάλων, καθώς και οι Δήμοι Αγιάς, Κιλελέρ, Φαρσάλων της Π.Ε. Λάρισας, ενώ σε ισχύ βρίσκεται η απαγόρευση κυκλοφορίας στις περιοχές που «σφυροκοπούνται».

Σορός ηλικιωμένης ανασύρθηκε στην περιοχή Παλτσή Μαγνησίας

Σορός ηλικιωμένης ανασύρθηκε στην περιοχή Παλτσή Μαγνησίας. Τη γυναίκα ηλικίας περίπου 85 ετών αναζητούσαν τις τελευταίες ώρες η Αστυνομία και η Πυροσβεστική μετά τη θεομηνία που έπληξε την περιοχή. Στην ίδια περιοχή -όπως έγινε γνωστό- αγνοούνται δύο άνδρες ηλικίας 85 και 87 ετών. Χθες Τρίτη (5/9) νεκρός βρέθηκε ηλικιωμένος κτηνοτρόφος, ο οποίος καταπλακώθηκε από τοίχο που υποχώρησε από την πίεση, λόγω των μεγάλων ποσοτήτων του νερού, στην ευρύτερη περιοχή του Άνω Βόλου. Την ίδια μέρα ανακοινώθηκε ότι ακόμα ένας άνδρας αγνοείται.

Κλειστή η παλαιά Εθνική Οδός Λάρισας-Αθήνας

Κλειστή είναι η παλαιά Εθνική Οδός Λάρισας-Αθήνας, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ Μάκη Νασιάδη που βρίσκεται στο σημείο. Ακόμη, ανέφερε ότι, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της Νέας Λεύκης, αγνοείται ένας βοσκός που πήγε να μαζέψει τα ζώα του.

Κικίλιας: Μέχρι αύριο το βράδυ τα φαινόμενα – Ενδεχομένως θα επηρεάσουν και την Αττική

Για απίστευτα δύσκολες συνθήκες μίλησε ο Βασίλης Κικίλιας στο πλαίσιο έκτακτης ενημέρωσης για την κακοκαιρία που -όπως είπε- θα διαρκέσει μέχρι αύριο το βράδυ κι ενδεχομένως να επηρεάσει και την Αττική. Το άνοιξαν οι ουρανοί ισχύει κυριολεκτικά, είπε ο κ. Κικίλιας. Υπογράμμισε ότι οι Αρχές καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες ιεραρχώντας τις ανάγκες, ενώ γίνεται προσπάθεια αποκατάστασης κρίσιμων υποδομών.

Απεγκλωβισμός on camera στο Κιλελέρ

Τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των σωστικών συνεργείων να απεγκλωβίσουν από τα λασπόνερα έναν άνθρωπο που κινδύνευε να πνιγεί κατέγραψε η κάμερα της ΕΡΤ που βρέθηκε στο σημείο την ώρα της επιχείρησης διάσωσης. Το περιστατικό με την ευτυχή κατάληξη συνέβη στον κάμπο του Κιλελέρ, που έχει καλυφθεί από νερά εξαιτίας της κακοκαιρίας Daniel, που συνεχίζει στην περιοχή το καταστροφικό της πέρασμα.

Πυροσβέστες επιβιβασμένοι πάνω σε τρακτέρ προσέγγισαν ένα χωράφι όπου ένας άνθρωπος είχε σχεδόν σκεπαστεί από τα νερά που είχαν καλύψει μια τεράστια έκταση. Το περιστατικό συνέβη στον Δήμο Κιλελέρ στη Θεσσαλία. Ο πυροσβέστης προσέγγισε τον άνδρα, του φόρεσε σωσίβιο και κράνος και με τη βοήθεια συρματόσχοινου τον τράβηξαν σε ασφαλές σημείο.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι περιφερειακές ενότητες της Θεσσαλίας – Νέο 112

Όλες οι περιφερειακές ενότητες της Θεσσαλίας κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Λόγω των επικίνδυνων φαινομένων που προκαλεί η κακοκαιρία, η Πολιτική Προστασία απέστειλε νέο μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους των εν λόγω περιοχών.

Το νέο μήνυμα από το 112 σε Πιερία, Θεσσαλία, Σποράδες, Εύβοια και Φθιώτιδα:


Νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ: Έως την Πέμπτη η κακοκαιρία Daniel

Η κακοκαιρία που ήδη προκαλεί ιδιαίτερα έντονα φαινόμενα, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, μεγάλη συχνότητα κεραυνών, ενισχυμένους ανέμους στο Αιγαίο και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, θα συνεχιστεί έως την Πέμπτη 07-09-2023, προκαλώντας πολύ μεγάλα ύψη βροχής, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων (ΕΔΕΚΦ) που εκδόθηκε σήμερα από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Πιο αναλυτικά:

Σήμερα Τετάρτη 06-09-2023 ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

α. Στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά (κυρίως τους Νομούς Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Βοιωτίας), την Εύβοια (κυρίως τη βόρεια), την ανατολική και νότια Πελοπόννησο, την κεντρική Μακεδονία (κυρίως τους Νομούς Πιερίας, Ημαθίας και Χαλκιδικής) και την Αττική, κυρίως τα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα.

β. κατά τόπους στη δυτική και νότια Κρήτη, τα δυτικά τμήματα των Κυκλάδων και την Ήπειρο.

Αύριο, Πέμπτη 07-09-2023 ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται μέχρι το μεσημέρι στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη βόρεια Εύβοια και την κεντρική και ανατολική Στερεά (κυρίως τους Νομούς Φθιώτιδας και Βοιωτίας).

Ενισχυμένοι βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 Μποφόρ θα πνέουν στο βόρειο Αιγαίο έως τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 6-9-2023. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα στα ηπειρωτικά.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ