Ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο της ιατροδικαστικής εξέτασης του 36χρονου Αντώνη Καρυώτη, ο οποίος σκοτώθηκε όταν μέλη του πληρώματους του Blue Horizon, με το οποίο επρόκειτο να ταξιδέψει χθες το βράδυ από τον Πειραιά στο Ηράκλειο Κρήτης, τον πέταξαν από τον καταπέλτη του πλοίου, αφού πρώτα τον είχαν χτυπήσει.

Αιτία θανάτου, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, είναι «πνιγμός εντός θαλασσίου ύδατος σε έδαφος κάκωσης κεφαλής». Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικοί διαπίστωσαν πως ο νεαρός έχασε ζωή του από πνιγμό, καθώς, όπως είπαν και οι φίλοι του, δεν ήξερε κολύμπι, σε συνδυασμό με τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες στο σημείο, όχι μόνο του νερού, αλλά και της περιδίνησης από τις προπέλες του πλοίου. 

Το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει είναι ότι ήταν ζωντανός όταν τον έριξαν στη θάλασσα. 



Διαπιστώθηκε τραύμα στο κεφάλι του άτυχου άνδρα

Επίσης, εντοπίστηκαν εκδορές και μικροκακώσεις στο κεφάλι του 36χρονου, οι οποίες πιθανότατα προέρχονται από πρόσκρουση στο τσιμεντένιο τοιχίο του λιμανιού. Σημειώνεται ότι εν αναμονή βρίσκονται και τα αποτελέσματα από τις τοξικολογικές εξετάσεις.

Το πόρισμα του ιατροδικαστή θα περιληφθεί στη δικογραφία σε βάρος των συλληφθέντων.

Την ίδια ώρα, στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά μετέβη και ειδικό κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών προκειμένου να φωτογραφήσει τη σορό του 36χρονου και να αναζητήσει επιπλέον στοιχεία που θα φωτίσουν πλήρως το σκηνικό του θανάτου.

Εν τω μεταξύ, ΕΔΕ για τις ενέργειες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά ως προς τη διαχείριση του περιστατικού διέταξε ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.



Καρέ καρέ τα δευτερόλεπτα πριν από την τραγωδία

Υπενθυμίζεται ότι ο 36χρονος έφτασε καθυστερημένα στο λιμάνι, καθώς σκόπευε να ταξιδέψει για το Ηράκλειο Κρήτης. Το πλοίο είχε ξεκινήσει τη διαδικασία απόπλου, ωστόσο ο καταπέλτης βρισκόταν ακόμη στο τσιμέντο.

Ο άτυχος Αντώνης προσπάθησε να ανέβει, πλην, όμως, δύο μέλη του πληρώματος διαπληκτίστηκαν μαζί του και τον έσπρωξαν. Ακολούθησε εκ νέου προσπάθεια του 36χρονου να ανέβει τον καταπέλτη, ενώ το πλοίο είχε ξεκινήσει τον απόπλου, με αποτέλεσμα οι δύο κατηγορούμενοι να τον ρίξουν στη θάλασσα.