Βυθισμένη πολιτεία ο Βόλος, ενώ μεγάλες είναι οι ζημιές και στο Πήλιο, περιοχές που χτυπήθηκαν άγρια από την κακοκαιρία «Daniel», η οποία θα επιμείνει και σήμερα, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων.

Mε το πρώτο φως της ημέρας, οι εικόνες από τη μανία της κακοκαιρίας που σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά της στον Βόλο, είναι αποκαλυπτικές.





Απόκοσμες εικόνες στο Πήλιο

Το magnesianews.gr βρέθηκε στο δρόμο, που μέχρι χθες, ανέβαινε στο Πήλιο, και πιο συγκεκριμένα προς Πορταριά, δρόμος που σήμερα δεν υπάρχει και είναι αποκομμένη η πρόσβαση. Η κυκλοφορία γίνεται μόνο μέσω Άλλης Μεριάς, με τους φορείς να τονίζουν στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Απόκοσμες εικόνες που κατέγραψε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Βόλου, Φρόσω Παύλου, στην παραλιακή Μηλίνα του Νοτίου Πηλίου, που επλήγη ιδιαίτερα από τις καταστροφικές πλημμύρες.

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει οδική πρόσβαση στην περιοχή, οι κάτοικοι και οι παραθεριστές έχουν μείνει χωρίς ρεύμα, νερό και τηλεφωνικές επικοινωνίες.

Μόνο δια θαλάσσης, αν γίνεται και υπάρχει δυνατότητα, μπορεί να υπάρχει βοήθεια. Ψάχνουν από χθες έναν άνθρωπο από το γειτονικό χωριό Μετόχι που πήγε στην Μηλίνα και δεν μπορούν να τον βρουν. Παράλληλα από το πρωί προσπαθούν να απεγκλωβίσουν αρρώστους και ηλικιωμένους που μένουν μόνοι τους. Επίσης γίνεται έκκληση για βοήθεια από εθελοντές αφού τόνοι λάσπης έχουν εγκλωβίσει πολίτες μέσα στα σπίτια τους.





Aπαγόρευση κυκλοφορίας σε Καρδίτσα και Φάρσαλα

Στην απαγόρευση κυκλοφορίας στον νομό Καρδίτσας και στα Φάρσαλα, λόγω της εξέλιξης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, προχώρησε η Αστυνομία με μηνύματα από το «112».

Η Πυροσβεστική έχει προχωρήσει σε αρκετές αντλήσεις νερού στην πόλη της Καρδίτσας και στο Μουζάκι.


Βυθισμένος ο Βόλος

Η πρωτεύουσα της Μαγνησίας και το Πήλιο μετατράπηκαν σε «υδάτινο κόσμο» από τους χειμάρρους και τις κατολισθήσεις, ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, ένας αναζητείται, ενώ οι καταστροφές είναι ανυπολόγιστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αγνοούμενος είναι ένας πατέρας από τον Βόλο, ενώ το ζευγάρι των Αυστριακών εντοπίστηκε.

Να σημειωθεί ότι η νύχτα ήταν εξαιρετικά δύσκολη και επικίνδυνη για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Μαγνησίας, καθώς τα φαινόμενα συνεχίστηκαν. 

Η Πολιτική Προστασία έστειλε χθες δεύτερο μήνυμα μέσω του «112» στους κατοίκους της περιοχής, προκειμένου να υπενθυμίσει την απαγόρευση κυκλοφορίας. Οι ζημιές από το μέχρι στιγμής πέρασμα της κακοκαιρίας «Daniel» είναι ανυπολόγιστες, ωστόσο προέχει η ανθρώπινη ζωή και αυτό ακριβώς θέλουν να εξασφαλίσουν οι Αρχές.

Δείτε live την εξέλιξη της κακοκαιρίας τις επόμενες ώρες: 

Το επικαιροποιημένο δελτίο κακοκαιρίας - Ποιες περιοχές θα πλήξει ο «Daniel»

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, η κακοκαιρία, που προκαλεί ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, μεγάλη συχνότητα κεραυνών, ενισχυμένους ανέμους στο Αιγαίο και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, θα επιφέρει μεγάλα ύψη βροχής στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Κεντρική και Ανατολική Στερεά, τη Βόρεια Εύβοια και την Ανατολική και Νότια Πελοπόννησο.

Πιο αναλυτικά:

Σήμερα, Τετάρτη 6/9/2023, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Στην Κεντρική Μακεδονία (κυρίως στους νομούς Πιερίας, Ημαθίας και Χαλκιδικής), τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Κεντρική και Ανατολική Στερεά (κυρίως στους νομούς Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Βοιωτίας), την Εύβοια (κυρίως στη βόρεια), την Ανατολική και Νότια Πελοπόννησο και κατά περιόδους στη Δυτική και Νότια Κρήτη. Στην Αττική θα επηρεαστούν κατά περιόδους τα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματά της.