Συγκλονιστικά βίντεο βλέπουν το φως της δημοσιότητας ύστερα από τη σφοδρές πλημμύρες που σημειώνονται από το πρωί της Τρίτης στη Μαγνησία εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Κάτοικοι είναι εγκλωβισμένοι στο παραθαλάσσιο χωριό Άγιος Ιωάννης Πηλίου και ζητούν βοήθεια για να απομακρυνθούν με ασφάλεια. Στο χωριό οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια. Μάλιστα, βίντεο που δόθηκαν στη δημοσιότητα δείχνουν χειμάρρους που σχηματίστηκαν από την κακοκαιρία να έχουν παρασύρει αυτοκίνητα στη θάλασσα.

Οι κάτοικοι απευθύνουν έκκληση μέσω social media, καθώς, όπως αναφέρουν, κινδυνεύουν από τα ορμητικά νερά. Μία κάτοικος της περιοχής σημειώνει πως περίπου 110 κάτοικοι βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο χωριό.

Σημειώνεται πως στη Ζαγορά Πηλίου έπεσαν πάνω από 500 χιλιοστά βροχής, ενώ ο τεράστιος όγκος βροχής θα βρει διέξοδο στη θάλασσα προκαλώντας πλημμύρες…

Ο ποταμός Κραυσίδωνας έχει ήδη «φουσκώσει» από τον τεράστιο όγκο της βροχής και πέρασε και στους δρόμους, φέρνοντας μεγάλη ποσότητα νερού, λάσπης και φερτών υλών, πλημμυρίζοντας και σπίτια.

Συγκλονιστικές εικόνες 

Η κατάσταση είναι επικίνδυνη στη γύρω περιοχή, ενώ και η περιοχή του Old City έχει πλημμυρίσει. 

Σε άλλο βίντεο τα αυτοκίνητα φαίνεται να έχουν παρασυρθεί ήδη μέσα στη θάλασσα στην παραλία Μικρό.

Η στιγμή που η θάλασσα «καταπίνει» αυτοκίνητα 

Ένα βίντεο που κάνει τον γύρο του κόσμου από την κακοκαιρία Daniel που πλήττει με σφοδρότητα τη Μαγνησία είναι αυτό το οποίο ανέβασε η Iro Proia και αναδημοσιεύεται από χρήστες του twitter είναι αυτό το οποίο δείχνει αυτοκίνητα να έχουν παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά στον Άγιο Ιωάννη Πηλίου.

Η θάλασσα στην κυριολεξία «καταπίνει» τα αυτοκίνητα με τα κύματα να είναι τεράστια.

Από νωρίς όσοι βρίσκονται στον Άγιο Ιωάννη Πηλίου δεν έχουν ρεύμα και σήμα στο κινητό τους και όταν μπορούν με αναρτήσεις ενημερώνουν τους οικείους τους ότι είναι καλά στην υγεία τους. Κάποιοι νωρίς προσπάθησαν να απομακρύνουν τα αυτοκίνητά τους αλλά αυτό αποδείχθηκε μέγα λάθος καθώς τα νερά ήταν πολύ ορμητικά. 

Δείτε και τις εικόνες και τα μηνύματα που έχει ανεβάσει η Iro Proia από τον Άγιο Ιωάννη