Όλοι θέλουμε το καλύτερο για τα παιδιά μας και η εκπαίδευσή τους πρέπει να βρίσκεται πολύ ψηλά σε κάθε λίστα γονέων.

Και για να το πετύχετε αυτό θα πρέπει, μεταξύ άλλων, να διαμορφώσετε το παιδικό δωμάτιο σε χώρο μελέτης, δίνοντας ταυτόχρονα το κίνητρο στα παιδί να σταματήσει να διαβάζει στο τραπέζι της κουζίνας ή στο σαλόνι.

Πώς όμως να σχεδιάσετε τον τέλειο χώρο μελέτης για τα παιδιά σας, ώστε να τους δώσετε τις καλύτερες πιθανότητες να διακριθούν στις σχολικές τους εργασίες;

Η επένδυση σε ένα εργονομικό γραφείο και μια καρέκλα με ρυθμιζόμενο όφελος θα βοηθήσει καταρχάς το παιδί σας να διατηρεί μια υγιή στάση και επομένως θα είναι πιο άνετα όσο διαβάζει.

Επιλέξτε ένα γραφείο και μια καρέκλα με ρυθμιζόμενο ύψος

Τα παιδιά μεγαλώνουν γρήγορα, επομένως θα πρέπει να προσαρμόζετε συχνά το γραφείο και την καρέκλα τους.

Ορισμένες καρέκλες έχουν ρυθμιζόμενο ύψος και βάθος καθίσματος, καθώς και ρυθμιζόμενη καθ’ ύψος και ανακλινόμενη πλάτη, ώστε να μπορούν να ρυθμιστούν ώστε να επιτυγχάνεται η σωστή εργονομική στάση καθίσματος για το παιδί σας ώστε να αισθάνεται όσο πιο άνετα γίνεται.

Ένα γραφείο με ρυθμιζόμενο ύψος δεν μεγαλώνει μόνο με το παιδί σας, αλλά επιτρέπει επίσης στο παιδί σας να αλλάζει θέση μεταξύ του καθιστού και του όρθιου πολύ εύκολα.

Επιφάνειας εργασίας

Στην περίπτωση που δεν θέλετε κάθε χρόνο να ανανεώνεται τα έπιπλα του παιδικού γραφείου θα πρέπει να επενδύσετε σε ένα γραφείο με αρκετά μεγάλη επιφάνεια εργασίας ώστε να έχει χώρο το παιδί για τα βιβλία και τα τετράδια του.

Εάν το παιδί σας έχει ηλεκτρονικό υπολογιστή ή tablet θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο το γραφείο να διαθέτει ακόμη μεγαλύτερη επιφάνεια.

Εάν έχετε δύο παιδιά θα πρέπει να σκεφτείτε την πιθανότητα είτε ενός διπλού γραφείου με χώρισμα στη μέση ώστε το κάθε παιδί να έχει το δικό του χώρο ή εφόσον διαθέτετε τον απαιτούμενο χώρο μπορείτε να επιλέξετε δύο γραφεία ανάλογα με τις προτιμήσεις του κάθε παιδιού.

Εξοικονόμηση χώρου

Οσο μεγαλώνουν τα παιδιά σας αντίστοιχα αλλάζουν και οι ανάγκες σας. Ενα γραφείο με ενσωματωμένη βιβλιοθήκη θα βοηθήσει το παιδί σας να διατηρεί οργανωμένα τα βιβλία του και παράλληλα να διαθέτει χώρο για την αποθήκευσή τους.

Να αντέχει στον χρόνο

Κανείς δεν αγοράζει γραφείο για μια μόνο σχολική χρονιά Για το σκοπό αυτό επιλέξετε γραφείο που είναι κατασκευασμένο από ανθεκτικά υλικά.

Επιλέξετε ένα γραφείο που να ταιριάζει στα υπόλοιπα έπιπλα του δωματίου. Αν πάλι θέλετε να δώσετε χρώμα στο γραφείο του παιδιού σας μπορείτε να επιλέξετε ένα γραφεία με σε διάφορους χρωματικούς σχεδιασμούς.  Τα χρώματα βαφής μπορεί να μην επηρεάζουν στην εργονομία, φροντίστε όμως να είναι οικολογικά, για την ασφάλεια του παιδιού.

Παρέχετε καλό φωτισμό εάν διαβάζουν βιβλία

Εάν τα παιδιά σας διαβάζουν βιβλία ή γράφουν τις εργασίες τους, βεβαιωθείτε ότι έχουν καλό φωτισμό στον χώρο τους. Θα μπορούσατε να τοποθετήσετε μια λάμπα στο γραφείο τους ή να τοποθετήσετε το γραφείο τους δίπλα σε ένα παράθυρο για φυσικό φως.

Αν λοιπόν ψάχνετε παιδικά γραφεία και καρέκλες για το παιδικό δωμάτιο του παιδιού σας, θα τα βρείτε σε απεριόριστη ποικιλία και συμφέρουσες τιμές στο SHOPFLIX.gr. Κάντε τις αγορές σας και όλα σας τα προϊόντα θα σας παραδοθούν άμεσα και στην ώρα τους στην πόρτα σας σε όποιο σημείο της Ελλάδας και αν μένετε.

Επιλέξτε όποιο εσείς θέλετε όσο και αν αυτό κοστίζει και πληρώστε σε έως 60 άτοκες δόσεις. 

Και μην ξεχνάτε ότι με κάθε σας αγορά μπορείτε να κερδίσετε απευθείας 10€ επιστροφή, με οποιαδήποτε κάρτα VISA.