Βιβλικές διαστάσεις έχει πάρει η φωτιά στον Έβρο, που τις τελευταίες μέρες καίει στην περιοχή της Κοτρωνιάς. Οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς παρά τις προσπάθειες των δυνάμεων πυρόσβεσης και των εθελοντών.

Νύχτα αγωνίας θα περάσουν οι κάτοικοι του Σουφλίου, καθώς ήχησε το 112 προκειμένου να παραμένουν σε ετοιμότητα για το ενδεχόμενο εκκένωσης. Η δημοτική Αρχή ενημέρωσε για την απομάκρυνση των ζώων και μελισσιών προς την Κορνοφωλιά, ενώ είναι διαθέσιμα και λεωφορεία για το ενδεχόμενο εκκένωσης.

#Εβρος τώρα καίγεται για 13 μέρα . ❗️Εικόνες λίγο έξω από το Σουφλί ❗️Αποκλειστικές εικόνες από την Κατερίνα Στογίδου

Δημοσιεύτηκε από Forecast Weather Greece στις Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2023

‼️🔥 Το #Σουφλί … 13η νύχτα πύρινου εφιάλτη στον #Εβρο

Δημοσιεύτηκε από Pame Evro στις Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2023

Τα πύρινα μέτωπα μεταξύ Δαδιάς και Σουφλίου είναι ανεξέλεγκτα και διάσπαρτα. Παρά τις ισχυρές και συνεχώς αυξανόμενες πυροσβεστικές δυνάμεις, η φωτιά συνεχίζει την καταστροφική πορεία της προς Γιαννούλη και από το απόγευμα της Πέμπτης (31/08) κατευθύνεται βόρεια προς το Πρωτοκκλήσι και ανατολικά προς το Σουφλί, όπου εντοπίζεται το ισχυρότερο σε ένταση μέτωπο.


Σουφλί 10:20': Εικόνες πύρινης κόλασης όχι μακριά από την πόλη, με τις φλόγες να καίνε τα πάντα στο περασμά τους. Οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων δεν μπορούν να την σταματήσουν. Η κατάσταση είναι εξαιρετικά επικίνδυνη. Όλες οι ειδήσεις στο https://www.evros-news.gr/

Δημοσιεύτηκε από Evros-news.gr στις Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2023

ΤΩΡΑ Σουφλί 11 το βράδυ: Εξαιρετικά δύσκολο βράδυ για άλλη μια φορά στην περιοχή. Αυτή είναι η κατάσταση όπως φαίνεται από τις παρυφές της πόλης Οι πύρινες φλόγες... καταβροχθίζουν τα πάντα δυστυχώς χωρίς σταματημό Όλες οι ειδήσεις στο https://www.evros-news.gr/

Δημοσιεύτηκε από Evros-news.gr στις Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2023

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, που παρουσίαζαν μικρή μείωση της έντασής τους, αλλά δεν δημιουργούν εφησυχασμό, ενώ την Παρασκευή (1/9) αναμένονται βόρειοι άνεμοι.


Άλλο ένα video της τραγικής κατάστασης με την φωτιά γύρω από το Σουφλί να πλησιάζει στην περιοχή των αμπελώνων και της οινοποιείας Μπέλλα. Οι φλόγες καίνε προς διάφορες κατευθύνσεις, οι κάτοικοι παραμένουν σε επιφυλακή Όλες οι ειδήσεις είναι στο https://www.evros-news.gr/

Δημοσιεύτηκε από Evros-news.gr στις Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2023

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Σουφλίου, Παναγιώτης Καλακίκος λέει ότι η πυρκαγιά έχει πλησιάζει την πόλη, ωστόσο η αλλαγή των ανέμων από νότιους σε βόρειους -κόντρα στην πυρκαγιά- και η χαμηλή έντασή τους ενδέχεται να δώσει το περιθώριο στις πυροσβεστικές δυνάμεις να αναχαιτίσουν την πορεία της προς το Σουφλί.