Αγωνία στα Χρυσοχώραφα Σερρών για την εξαφάνιση της 18χρονης Πετρούλας Παλάζη, που εξαφανίστηκε το μεσημέρι της Τρίτης (29/8).



Η νεαρή κοπέλα με τα μεγάλα καστανά μάτια έφυγε από το σπίτι της περίπου στις 2 το μεσημέρι, φορώντας άσπρη μπλούζα, γκρι βερμούδα, μαύρες παντόφλες και καπέλο και έκτοτε τα ίχνη της αγνοούνται, με αποτέλεσμα να έχει σημάνει «συναγερμός» και η Αστυνομία να έχει αναλάβει τις έρευνες για τον εντοπισμό της.

Μιλώντας στο protothema.gr η μητέρα της νεαρής κοπέλας απευθύνει έκκληση σε όποιον μπορεί να γνωρίζει κάτι για την τύχη της κόρης της να επικοινωνήσει μαζί τους ή με τις Αρχές που διερευνούν την υπόθεση. Όπως εξηγεί η κυρία Κατερίνα Παλάζη, η οικογένεια ήρθε στην Ελλάδα από Γερμανία προκειμένου η 18χρονη να ακολουθήσει το όνειρό της, να δώσει πανελλαδικές εξετάσεις και να γίνει αστυνομικός. Το παιδί της, όπως λέει, είναι χαμηλών τόνων και δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα, ούτε την απασχολούσε κάτι σοβαρό που να είχε μοιραστεί με την οικογένειά της.

Μπήκε σε ένα ταξί και εξαφανίστηκε

Σχετικά με την ημέρα της εξαφάνισης, η μητέρα της 18χρονης αναφέρει στο protothema.gr πως τα ίχνη της κόρης της χάθηκαν περίπου στις 2 το μεσημέρι. «Ήμασταν στο σπίτι και μου είπε "θα πάω στην αυλή για να μιλήσω στο κινητό". Της είπα να δει πώς είναι η γιαγιά της που μένει από κάτω. Πράγματι πήγε εκεί, όμως μετέπειτα εξαφανίστηκε και αντιλήφθηκα ότι έλειπε λίγο πριν από τις 4 το απόγευμα», σημειώνει.

Σύμφωνα με τη μητέρα της αγνοούμενης, κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν τη νεαρή κοπέλα να μπαίνει σε ένα ταξί από την πλατεία του χωριού, ενώ μέσα στο όχημα, και συγκεκριμένα στη θέση του συνοδηγού, υπήρχε και ένας άνδρας 30-35 ετών. Το ταξί τούς μετέφερε στα ΚΤΕΛ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ στη Θεσσαλονίκη, όπου αποβιβάστηκαν μαζί, αλλά σύμφωνα με την κατάθεση του οδηγού, δεν μιλούσαν μεταξύ τους σε όλη τη διαδρομή, οπότε δεν είναι βέβαιο ότι πράγματι γνωρίζονταν.

«Ο οδηγός του ταξί δεν ήταν απόλυτα βέβαιος ότι πρόκειται για το παιδί μου, γιατί καθόταν πίσω από τη θέση του οδηγού. Μέχρι στιγμής υπάρχει μόνο η δική του μαρτυρία. Μέχρι σήμερα δεν έχω καμία επικοινωνία με την κόρη μου, ούτε οι φίλες της στην Ελλάδα και τη Γερμανία γνώριζαν ότι θα έφευγε και πού μπορεί να βρίσκεται. Το παιδί μου δεν κάνει ποτέ παρέα με μεγαλύτερους ανθρώπους και πάντα συναναστρέφεται με την ηλικία της. Ουδέποτε έχει κάνει παρέα με άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ, αν δεν έχει γίνει κάτι κακό, είναι μήπως έχει πάει σε κάποια φίλη της που δεν θέλει να αποκαλύψει ότι βρίσκεται εκεί», τονίζει η μητέρα της 18χρονης.

«Δεν μου είχε πει ότι την προβληματίζει κάτι, ούτε ότι είχε κάποιο πρόβλημα. Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση, δεν ξέρω τι να κάνω πλέον, κανείς δεν μας έχει ενημερώσει για κάποιο στοιχείο», προσθέτει με φωνή γεμάτη αγωνία.

Σύμφωνα με την κυρία Παλάζη, την ημέρα της εξαφάνισης η νεαρή κοπέλα πήρε μαζί της την ταυτότητά της, το πορτοφόλι της με λίγα χρήματα από το «χαρτζιλίκι» της και το κινητό της τηλέφωνο, το οποίο είναι απενεργοποιημένο μέχρι και σήμερα.

Το Missing Alert για την εξαφάνιση της 18χρονης Πετρούλας

Στις 29 Αυγούστου 2023, μεσημεριανές ώρες, εξαφανίστηκε από την περιοχή Χρυσοχώραφα Σερρών η Παλάζη Πετρούλα, 18 ετών.

Το Χαμόγελο του Παιδιού ενημερώθηκε για την εξαφάνιση της Παλάζη Πετρούλας σήμερα, στις 30 Αυγούστου 2023 και προχώρησε άμεσα, κατόπιν αιτήματος της οικογένειάς της, στη δημοσιοποίηση των στοιχείων της ενήλικης, καθώς ενδέχεται να συντρέχουν λόγοι οι οποίοι θέτουν τη ζωή της σε κίνδυνο.

Η Παλάζη Πετρούλα έχει ύψος 1,72 μ., βάρος 68 κιλά, μαύρα μαλλιά και καστανά μάτια. Φορούσε άσπρη κοντομάνικη μπλούζα, γκρι σορτσάκι, μαύρες παντόφλες και μαύρο τσαντάκι μέσης κατά την εξαφάνισή της.

Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, παρακαλείται να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με το Χαμόγελο του Παιδιού όλο το 24ωρο, στην «Εθνική Γραμμή για τους Αγνοούμενους Ενήλικες – 1017», σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας αλλά και μέσω της εφαρμογής Missing Alert app, όπου υπάρχει ζωντανή ενημέρωση για την εξαφάνιση.