Καθηλωμένα στο έδαφος είναι τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα στον Έβρο, καθώς λόγω καπνού δεν υπάρχει ορατότητα.

Ειδικότερα, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Γιάννης Αρτοποιός, τόνισε: «Υπάρχει μια μεγάλη δυσκολία λόγω της άπνοιας που υπάρχει, της πολύ ασθενούς έντασης των ανέμων. Οι άνθρωποι οι οποίοι είναι στο πεδίο αυτή τη στιγμή βλέπουμε μια επαγωγική στήλη καπνού, η οποία υπάρχει πάνω από την πλευρά, από την περιοχή της περιοχής Γιαννούλη και Σιδηρώ, οι δύο οικισμοί τώρα που μιλάμε δεν κινδυνεύουν, έχουν θωρακιστεί, δεν υπάρχει καμία απειλή για κατοικημένη περιοχή. Ωστόσο, αυτή η επαγωγική στήλη που βλέπετε να επικάθεται ουσιαστικά πάνω από την πυρκαγιά, δημιουργεί πρόβλημα, διότι δεν υπάρχει καθόλου ορατότητα και για τα εναέρια μέσα, τα αεροσκάφη και για τα ελικόπτερα, προκειμένου να επιχειρήσουν με ασφάλεια τις βολές».

Ωστόσο, όπως σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας: «Υπάρχουν στο πεδίο περισσότεροι από 585 πυροσβέστες αυτή τη στιγμή με 150 οχήματα. Διεθνείς αποστολές οι οποίες έχουν έρθει από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από κράτη τα οποία είναι με διμερείς συμφωνίες. Επομένως ακόμη και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κρίνει ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε μια μεγάλη δυσκολία αυτή τη στιγμή λόγω κρίσης.

Οι προβλέψεις δεν κάνουν λόγο για βροχή, ούτε καν για καλυτέρευση των καιρικών συνθηκών από πλευράς ανέμων. Τουναντίον μάλιστα. Την Κυριακή προς Δευτέρα θα έχουμε πολύ μεγάλη ένταση ανέμων. Θα έχουμε έναν βορειοανατολικό άνεμο της έντασης των 7 Μποφόρ σε όλο τον ελλαδικό χώρο. Από τη στιγμή λοιπόν που υπάρχουν αυτά τα δεδομένα, εμείς θα παλέψουμε αυτά τα δεδομένα και θα ήθελα να διαβεβαιώσουμε ότι οι πυροσβέστες αυτή τη στιγμή θέλουν όσο τίποτε άλλο να σβήσει αυτή η πυρκαγιά».