Συνεχίζει να καίει τα πάντα στο πέρασμά της η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε πριν από 12 μέρες στον Έβρο προκαλώντας τεράστια οικολογική καταστροφή.

Μεγάλες αναζωπυρώσεις καταγράφονται τις τελευταίες ώρες κοντά στο χωριό Κοτρωνιά.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ζητήθηκε από τους δημοσιογράφους να απομακρυνθούν με κατεύθυνση προς Σουφλί λίγο μετά το μεσημέρι. Στις 6.30 χθες το απόγευμα η περιοχή εκκενώθηκε με μήνυμα 112, ενώ από τις 5.30 τα ξημερώματα επιχειρούν τα εναέρια μέσα προσπαθώντας να περιορίσουν το μέτωπο. Μάλιστα, η δημοσιογράφος της ΕΡΤ περιέγραψε την κατάσταση ως τραγική.

Το χωριό είχε ελάχιστους μόνιμους κατοίκους που ήδη έχουν απομακρυνθεί, ενώ παραμένουν εθελοντές από τα γύρω χωριά και ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις με συνδρομή και από το παρακείμενο στρατόπεδο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στις περιοχές Λευκίμμη, Τρεις Βρύσες και Κοτρωνιά, όπου χθες δόθηκε και εντολή εκκένωσης.

Μάλιστα, όπως φαίνεται και σε βίντεο του e-evros, η αναζωπύρωση που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στην Κοτρωνιά είναι μεγάλη.

Επιτόπου βρίσκονται και επιχειρούν 576 πυροσβέστες με 100 οχήματα και 16 ομάδες πεζοπόρες. Περιοδικά, από αέρος επιχειρούν 11 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα.

Ανάμεσα στους πυροσβέστες που παλεύουν με τις φλόγες στον Έβρο είναι δυνάμεις από Κύπρο, Γερμανία, Βουλγαρία, Σερβία, Γαλλία, Τσεχία, Ρουμανία, Σλοβακία, Αλβανία.