Το κατώφλι του ανακριτή πέρασε νωρίς σήμερα το πρωί, λίγο μετά τις 9:00, ο 53χρονος αξιωματικός της ΕΛΑΣ που συνελήφθη την Κυριακή στα Χανιά για δωροδοκία και εκβιασμό.

Παράλληλα, ενώπιον του ανακριτή βρέθηκε και ο γιος του 53χρονου που συνελήφθη μαζί με τον πατέρα του, και υπηρετεί ως ειδικός φρουρός. Ωστόσο, μερικά λεπτά μετά την άφιξή του, ο 53χρονος αστυνομικός αποχώρησε από την Εισαγγελία Χανίων, συνοδευόμενος από τους αστυνομικούς και μεταφέρθηκε εκ νέου στα κρατητήρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του flashnews.gr, o ίδιος ζήτησε και έλαβε προθεσμία να απολογηθεί τελικά αύριο, Πέμπτη στις 9 το πρωί. Η πλευρά του 53χρονου ζήτησε να απολογηθεί αύριο, καθώς επικαλέστηκε ότι λόγω της μεταφοράς του κατηγορούμενου στο νοσοκομείο δεν υπήρξε χρόνος να ετοιμαστεί η απολογία.

Ακόμη μια καταγγελία

Κατά πληροφορίες, υπάρχει ακόμη μία καταγγελία από έναν δικηγόρο, ο οποίος φέρεται να του έδωσε το ποσό των 120.000 ευρώ, προκειμένου να... διευθετηθεί μία ποινική υπόθεση.

Μάλιστα, ο άνδρας φέρεται να πούλησε ακόμη το αυτοκίνητο και το σπίτι του ώστε να δώσει τα χρήματα στον επίορκο αστυνομικό που συνελήφθη ύστερα από σχετική έρευνα των εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛΑΣ.

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 29χρονος ειδικός φρουρός

Ο γιος του 53χρονου, o 29χρονος ειδικός φρουρός, μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του σε Εισαγγελέα και ανακριτή αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Σημειώνεται πως με απόφαση του αρχηγείου της ΕΛΑΣ, οι δυο αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα από χθες το πρωί ενώ έχει διατεθεί ΕΔΕ με σκοπό να εντοπιστούν τυχόν πειθαρχικά παραπτωμάτων, εντός της υπηρεσίας που σχετίζονται με την υπόθεση.

Οι δυο κατηγορούμενοι συνελήφθησαν το απόγευμα της Κυριακής μετά από μεγάλη επιχείρηση της Διεύθυνσης Εσωτερικών υποθέσεων. Αφορμή για να μπει στο στόχαστρο των εσωτερικών υποθέσεων ο αστυνομικός στάθηκε καταγγελία που έφτασε στην υπηρεσία από επιχειρηματία των Χανίων, ο οποίος κατήγγειλε ότι είναι θύμα της δράσης του εν λόγω αστυνομικού.

Παράλληλα, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, σε βάρος του αστυνομικού προέκυψαν και άλλες περιπτώσεις οι οποίες αφορούσαν εκβιαστική λήψη μεγάλου χρηματικού ποσού από δικηγόρο, λήψη χρηματικού ποσού από ιδιώτη για «σβήσιμο» κλήσης και παρακώληση επισκευής ακινήτου ιδιοκτησίας ασφαλιστικής πράκτορα μέσω καταγγελιών για παράνομες οικοδομικές εργασίες, με σκοπό να το αποκτήσει ο ίδιος στη μισή τιμή.