Aτελείωτες είναι οι ουρές για ανανέωση αστυνομικών δελτίων ταυτότητας στα αστυνομικά τμήματα των περιοχών της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Ακόμα και στρώματα και τάπερ με φαγητό έχουν επιστρατεύσει πολίτες που κοιμούνται τα βράδια έξω από τα αστυνομικά τμήματα προκειμένου να ανανεώσουν τις κλασικές πλαστικές ταυτότητες και να αποφύγουν τις νέες.

Ακόμη και φαγητά από το σπίτι για τις ατελείωτες ώρες αναμονής έχουν προμηθευτεί οι πολίτες έξω από διάφορα αστυνομικά τμήματα με σκοπό να προλάβουν να εκδώσουν πλαστικές ταυτότητες και μην αναγκαστούν να βγάλουν τις νέες, τσιπαρισμένες όπως θεωρούν τις ηλεκτρονικές.

«Το θέμα είναι ότι έχοντας την ηλεκτρονική ταυτότητα θα πατάνε ένα κουμπί και δεν θα έχεις ψωμί να φας. Έρχονται αυτά τα πράγματα».

Καρέκλες και ψάθες έχουν φέρει μαζί τους οι πολίτες εδώ στο ΑΤ στο Ίλιον προκειμένου να μη χάσουν την σειρά τους για να βγάλουν τη νέα ταυτότητα.

«Καθημερινά γίνεται ένας πανικός. Από τις 12 το βράδυ κοιμούνται στο αυτοκίνητο για να πιάσουν σειρά ώστε να εκδώσουν τις παλιές ταυτότητες. Υπάρχει μία παραπληροφόρηση από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο κόσμος ταλαιπωρείται. Υπάρχουν λιποθυμίες», ανέφερε μέλος ΔΣ Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου, Γιώργος Πικράκης.

Λίστα αναμονής μέχρι τον Δεκέμβριο

Η λίστα αναμονής πια φτάνει μέχρι και τον Δεκέμβριο με τους πολίτες που πραγματικά χρειάζονται άμεσα νέα ταυτότητα λόγω κλοπής ή επαγγελματικών υποχρεώσεων να είναι αυτοί που ταλαιπωρούνται περισσότερο.

Μπορεί η εικόνα και στη Θεσσαλονίκη να έχει αλλάξει έξω από τα αστυνομικά τμήματα ωστόσο η λίστα αναμονής μεγαλώνει. Τόσο που όπως μας ενημερώνουν παίρνουν προσωπικό από άλλα τμήματα για να εξυπηρετήσουν τον κόσμο.