Όλο και περισσότερα είναι τα περιστατικά κλοπής αυτοκινήτων σε Αττική, Θεσσαλονίκη κυρίως, αλλά και άλλες περιοχές της χώρας.

Tα βίντεο, οι φωτογραφίες και οι εξομολογήσεις θυμάτων στο Live News φωτίζουν το πρόβλημα και δείχνουν τις διαστάσεις του.

Πώς οι δράστες καταφέρνουν να μπουν σε παρκαρισμένα οχήματα ταχύτατα, όπως εδώ στην Αθήνα πριν από λίγες μόνο μέρες και τι συμβαίνει στη συνέχεια.

Με Ι.Χ να καταλήγουν σε χέρια διακινητών στον Έβρο που τα χρησιμοποιούν για μεταφορές μεταναστών και μάλιστα δεν διστάζουν να ανεβάζουν στο διαδίκτυο.

Λίγο μετά την εξομολόγηση του διευθυντή πασίγνωστου εστιατορίου στο Μικρολίμανο, που είδε μέσα στο αυτοκίνητό του να μπαίνουν μετανάστες το τηλεφωνικό κέντρο του Live News «έσπασε» από καταγγελίες.

Η κυρία Βάνα μάς υποδέχεται στο γραφείο της και αποκαλύπτει τα όσα έζησε τον περασμένο Ιούλιο.

«Το είχα παρκάρει το προηγούμενο βράδυ και την επόμενη ημέρα, το πρωί, δεν το βρήκα. Έξι ημέρες μετά με πήραν από Α.Τ Σουφλίου και μου είπαν ότι το βρήκαν, χάρηκα αρχικά, αλλά ο αστυνομικός μου είπε ‘μη χαίρεστε’, γιατί η κατάσταση στην οποία βρέθηκε το αυτοκίνητό μου, ήταν μη χειρότερα».

Το αυτοκίνητό της έχει κάνει φτερά και για μέρες βρίσκεται σε απόγνωση.

Το αυτοκίνητό της έχει εντοπιστεί σε αυτή την κατάσταση σε γκρεμό με τις ζημιές να είναι τεράστιες. Οι δράστες όπως φαίνεται το χρησιμοποίησαν και το άφησαν να κυλήσει.

Το μπροστινό μέρος της μηχανής καταστράφηκε, οι αερόσακοι άνοιξαν, με τις πόρτες να έχουν διαλυθεί και τα παράθυρα να έχουν γίνει θρύψαλα.

«Δεν φανταζόμουν ότι γίνονται τόσες πολλές κλοπές αυτοκινήτων, δεν φανταζόμουν ότι γίνονται όλα αυτά» λέει η ίδια.

Μέσα στην απελπισία για αυτό που κλήθηκε να αντιμετωπίσει υπήρχε πάντα η απορία για το πώς οι δράστες κατάφεραν να γίνουν κυρίαρχοι του παιχνιδιού. Πώς κατάφεραν να το βάλουν μπροστά από τη στιγμή που και τα δύο κλειδιά βρίσκονταν στο σπίτι της.

«Μου είπε ( ο αστυνομικός) ότι και το κλειδί είναι στη μηχανή και του λέω πως είναι αδύνατον γιατί εγώ και τα δύο κλειδιά του αυτοκινήτου τα έχω… άρα έχουν αντικλείδια» αναφέρει η κα Βάνα.

Και αυτό που μας λέει η κυρία Βάνα το βλέπουμε και σε βίντεο ντοκουμέντο που εξασφάλισε το Live News, από κλοπή ενός άλλου αυτοκινήτου.

Βίντεο ντοκουμέντο με κλοπή αυτοκινήτου

Τετάρτη 26 Ιουλίου, 38 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα. Οι δύο νεαροί ελέγχουν την κίνηση στον δρόμο και ξεκινούν για το παρκαρισμένο όχημα που βρίσκεται σε πυλωτή πολυκατοικίας.

Με γάντια στα χέρια και κάτι που μοιάζει με αντικλείδι καταφέρνουν να παραβιάσουν την πόρτα του οδηγού ταχύτατα.

Σύμφωνα με έρευνα της αστυνομίας, ο ιδιοκτήτης είχε σπίτι του τα κλειδιά αλλά οι δύο νεαροί είχαν την απάντηση. Μέσα σε 4 δευτερόλεπτα καταφέρνουν να ανοίξουν το όχημα και πολύ γρήγορα να το βάλουν μπροστά. Δίχως να γίνουν αντιληπτοί, χωρίς ο ιδιοκτήτης να είναι σε θέση να αντιδράσει.

«Κλέβουν πάρα πολλά αυτοκίνητα, έχουν τρομερή ευκολία στο να τα κλέψουν» τονίζει η κα Βάνα.

Θύμα κλοπής έπεσε και ένας 60χρονος ιδιοκτήτης στο Κερατσίνι. Με τρόπο καρμπόν.To δικό του όχημα βρέθηκε παρατημένο σε ένα χωράφι στην Ξάνθη.

Επίδειξη θράσους με φωτογραφίες στο διαδίκτυο

Με βίντεο που ανέβασαν στο TikTok οι διακινητές κάνουν επίδειξη θράσους. Σε κλεμμένα αυτοκίνητα επιβιβάζονται μετανάστες, με τις εικόνες να ντύνει η αραβική μουσική που ακούγεται.

Δείχνουν να μην φοβούνται το παραμικρό. Οι πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων φαίνονται καθαρά, όπως και τα πρόσωπα όλων εκείνων που παίρνουν μέρος στη διακίνηση μεταναστών.

Το πρόβλημα γιγαντώνεται, τα χτυπήματα στην Αττική πολλαπλασιάζονται με τα κυκλώματα που διακινούν μετανάστες να θησαυρίζουν και να δείχνουν με κάθε τρόπο πως δεν φοβούνται το παραμικρό.