Τις δραματικές στιγμές, με πυροβολισμούς και τραυματισμούς πολιτών, που εκτυλίχθηκαν  το βράδυ της Κυριακής στην Πανόρμου έχουν καταγράψει, σύμφωνα με πληροφορίες, κάμερες ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή.

Κατά τις ίδιες πηγές, μάλιστα, ήδη οι αστυνομικοί ελέγχουν το υλικό που έχουν στα χέρια τους για να εντοπίσουν τους δράστες. Υπενθυμίζεται ότι από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκαν ένας 32χρονος και μια 20χρονη.

Τι συνέβη

Λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Κυριακής το Κέντρο της Άμεσης Δράσης ενημερώθηκε για πυροβολισμούς έξω από το 16ο Λύκειο στην Πανόρμου. Αστυνομικοί που μετέβησαν άμεσα στο σημείο δεν εντόπισαν κανένα άτομο τραυματισμένο, ούτε κάλυκες.

Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα η ΕΛ.ΑΣ. ενημερώθηκε από το Νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός πως νοσηλεύονται δύο άτομα με τραύματα από όπλο. Πρόκειται για μια 20χρονη Ελληνίδα με τραύμα στον δεξιό μηρό και έναν 32χρονο υπήκοο Αλβανίας, με τραύμα στον ώμο.

Αμέσως ξεκίνησαν οι έρευνες από την Ασφάλεια για το περιστατικό και από τα έως τώρα στοιχεία προέκυψε ότι ο 32χρονος είναι σεσημασμένος για υποθέσεις ναρκωτικών και είχε συλληφθεί ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης, ενώ η 20χρονη δεν συνδέεται μαζί του και φαίνεται πως περνούσε τυχαία από το σημείο. Σύμφωνα με όσα φέρεται να είπε η κοπέλα στους αστυνομικούς, δεν γνωρίζεται με τον 32χρονο, ήταν διερχόμενη από το σημείο και, ειδικότερα, από ένα πάρκο στη συμβολή της Πανόρμου με την οδό Λαρίσης, όταν δέχτηκε βλήμα από εξοστρακισμό.

Εξαφανίστηκε

Οι αστυνομικοί μελετούν το υλικό από τις κάμερες της περιοχής προκειμένου να εντοπίσουν τον ή τους δράστες, ενώ ελέγχουν και το παρελθόν του 32χρονου προκειμένου να διαπιστώσουν αν αυτός ήταν ο στόχος των δραστών. Οι άνδρες της ΕΛΑΣ εκτιμούν ότι ο δράστης μετά τους πυροβολισμούς περισυνέλεξε τους κάλυκες και εξαφανίστηκε.