Ο σάλος που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες εβδομάδες, σε ολόκληρη την Ελλάδα, με τις τεράστιες ουρές έξω από τα γραφεία αστυνομικών τμημάτων «για την έκδοση ταυτότητας χωρίς τσιπ», όπως λένε χαρακτηριστικά εκείνοι που σπεύδουν, έχει αποτελέσει θέμα συζήτησης στα κοινωνικά δίκτυα.

Βολιώτης που προχώρησε σε δημοσίευση σε σελίδα με αγγελίες, παρέχει τις υπηρεσίες του για την έκδοση ταυτότητας χωρίς ταλαιπωρία. Συγκεκριμένα αναφέρει: «Αναλαμβάνω την αναμονή στην Αστυνομική Διεύθυνση και την κράτηση θέσης για έκδοση ταυτοτήτων παλαιού τύπου. 80 ευρώ / άτομο. Για οικογένειες 4+ μελών παρέχεται έκπτωση 25%».

Η συγκεκριμένη ανάρτηση συγκέντρωσε πλήθος σχολίων και αντιδράσεων, ενώ δεν άργησε να κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Όπως όλα δείχνουν ο συγκεκριμένος είτε είδε ως επαγγελματική ευκαιρία την κίνηση εκατοντάδων ανθρώπων που πηγαίνουν συνεχώς στην Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας και στο Γραφείο Ταυτοτήτων, είτε θέλησε να κάνει πλάκα.



Τεράστιες ουρές

Υπενθυμίζεται ότι έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας σχηματίζονται από τα μεσάνυχτα μέχρι και το μεσημέρι της επόμενης ημέρας τεράστιες ουρές για να εκδώσουν ταυτότητα. Πολλοί παραμένουν ακόμη και άυπνοι, προκειμένου να προλάβουν να συμπληρώσουν το όνομά τους στη λίστα των 35- 40 ταυτοτήτων που εκδίδονται καθημερινά από το αρμόδιο τμήμα.

Οι πολίτες του Βόλου διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι ενώ σε άλλες πόλεις τα κατά τόπους τμήματα έχουν προχωρήσει στη λήψη μέτρων για να αποκατασταθεί το πρόβλημα και η ταλαιπωρία των εκατοντάδων, καθημερινά, πολιτών, η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας δεν προβαίνει σε κάτι αντίστοιχο.