Καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας αναμένεται να συνεχιστεί η μάχη των δυνάμεων κατάσβεσης με τα πύρινα μέτωπα στην Άνδρο.

Υπάρχουν εκτεταμένα μέτωπα στην περιοχή Βιτάλι. Σημειώνεται ότι νωρίτερα το απόγευμα οι πυροσβέστες έθεσαν υπό έλεγχο το πύρινο μέτωπο στην Αγία. Παράλληλα όπως αναφέρει η ιστοσελίδα enandro.gr η φωτιά πλησιάζει το Άνω Γαύριο, αν και κάτι τέτοιο προς ώρας δεν επιβεβαιώνεται από την πυροσβεστική.

Νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 19:30 με το πλοίο «Θεολόγος» έφτασαν ενισχύσεις από Αθήνα προκειμένου να συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης. Πλέον στο νησί επιχειρούν 73 πυροσβέστες, με πέντε πεζοπόρα, 15 οχήματα, ενώ υπάρχει συνδρομή από εθελοντές που έφτασαν από τον Βύρωνα, το Κρυονέρι και την Εκάλη καθώς και υδροφόρες ΟΤΑ. Μεταξύ των ενισχύσεων που έφτασαν στην Άνδρο ενεργούν τέσσερα γαλλικά πυροσβεστικά.

Αυτή την ώρα στη Ραφήνα βρίσκονται οκτώ πυροσβεστικά οχήματα και τέσσερα γαλλικά μαζί με εθελοντές πυροσβέστες από τον δήμο Βύρωνα που περιμένου να επιβιβαστούν στο πλοίο της γραμμής προκειμένου να φτάσουν στην Άνδρο.

Πιθανότατα οι δύο φωτιές, ναξέσπασαν από κεραυνούς. Νωρίτερα το μεσημέρι και συγκεκριμένα στις 14:32 εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα του 112, το οποίο αναφέρει: «Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Γίδες απομακρυνθείτε προς Λιμάνι Γαυρίου. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας!!! Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών». 



Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα Enandro.gr νωρίτερα το μεσημέρι του Σαββάτου στην τοποθεσία «Αγία Μαρίνα» κοντά στο μέτωπο που είχε ξεσπάσει στο Βιτάλι η φωτιά εγκλώβισε την υδροφόρα του Συλλόγου Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Άνδρου και ο οδηγός αναγκάστηκε να την εγκαταλείψει μέσα από τις φλόγες που είχαν κυκλώσει το σημείο. Αποτέλεσμα ήταν η υδροφόρα να καεί. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενημερώθηκε για την εκδήλωση πυρκαγιάς από τις τις 10 το πρωί. Το νησί βρέθηκε στο επίκεντρο της «ξηρής καταιγίδας», με την περιοχή να πλήττεται από πάρα πολλούς κεραυνούς τις τελευταίες ώρες.