«Συνωστισμός» συνεχίζει να επικρατεί στα αστυνομικά τμήματα πολλών περιοχών της χώρας από πολίτες που σπεύδουν να ανανεώσουν τις παλιές τους ταυτότητες ή να βγάλουν καινούργιες, αλλά με το υπάρχον δελτίο, προκειμένου να μη χρειαστεί να βγάλουν τη νέα, ψηφιακή ταυτότητα, που θα αρχίσει να εκδίδεται από τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Ενδεικτικά, στις Σέρρες, μεγάλες ουρές σχηματίζονται καθημερινά και έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο της πόλης από πολίτες που θέλουν να αποφύγουν τις νέες ψηφιακές ταυτότητες, καθώς ανησυχούν πως θα υπάρχει «τσιπάκι» και θα τους παρακολουθούν.

Το ίδιο σκηνικό επικρατεί και στην Κρήτη, όπου πολίτες στήνονται από τα ξημερώματα έξω από τα κτίρια των αστυνομικών υπηρεσιών, για να προλάβουν να ανανεώσουν τις ταυτότητές τους και να αποφύγουν το… τσιπάρισμα!

Παράλληλα, στην Πάτρα, τις τελευταίες εβδομάδες δεκάδες άτομα συνωστίζονται καθημερινά στα αστυνομικά τμήματα, με τον πρόεδρο των αστυνομικών υπαλλήλων Αχαΐας, Χάρη Τσίτσικα, να κάνει λόγο για «μια δύσκολη κατάσταση».

Στη Θεσσαλονίκη, οι αστυνομικοί ζητούν πλέον την ενίσχυση των γραφείων τους, καθώς οι αιτήσεις για νέες ταυτότητες έχουν ξεπεράσει τις 3.500.

Συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Την ίδια ώρα, πληθαίνουν οι αντιδράσεις ενάντια στις νέες, ψηφιακές ταυτότητες και έχουν προγραμματιστεί συλλαλητήρια διαμαρτυρίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τα σχετικά καλέσματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας θα γίνουν στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου και στην Αθήνα την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου με σύνθημα «Όχι στην ψηφιακή ηλεκτρονική σκλαβιά, όχι στην ταυτοποίηση του προσώπου».