Σε 163 συλλήψεις ατόμων για εμπρησμούς σε αγροτοδασικές εκτάσεις έχουν προχωρήσει οι Αρχές στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από την αρχή της αντιπυρικής περιόδου, σύμφωνα με στοιχεία της Πυροσβεστικής.

Συγκεκριμένα, από την Πυροσβεστική 118 συλλήψεις αφορούν εμπρησμό από αμέλεια και 24 από πρόθεση, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. έχει προχωρήσει σε 18 συλλήψεις και τρεις προσαγωγές.

Επιπρόσθετα, με την τακτική διαδικασία, παραπέμπονται 73 άτομα, εκ των οποίων 62 από αμέλεια και 11 από πρόθεση. Για κάθε σύλληψη έχει σχηματιστεί δικογραφία και έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.

Σύμφωνα με όσα είπε ο Παύλος Μαρινάκης στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών: «Με τις αλλαγές που έγιναν στον Ποινικό Κώδικα από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ο εμπρησμός δασών με δόλο πλέον τιμωρείται αποκλειστικά ως κακούργημα. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να εγκληματεί απέναντι στη ζωή των συνανθρώπων μας, τις περιουσίες τους, τις κρίσιμες κρατικές υποδομές και το φυσικό περιβάλλον. Οι υπαίτιοι θα οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης και θα τιμωρηθούν για τις πράξεις τους εφόσον αυτό κρίνει η Ελληνική Δικαιοσύνη».