Για ακόμα μία ημέρα ο  Έβρος δίνει μάχη με τις φλόγες και οι υπεράνθρωπες προσπάθειες κατάσβεσης του μετώπου της Δαδιάς, που κινείται και νότια, με κατεύθυνση προς την περιοχή της Λευκίμμης, έχουν ανακόψει μέχρι στιγμής την πορεία της πύρινης λαίλαπας προς τον οικισμό.

Σημειώνεται πως ένας ικανός τοίχος άμυνας και προστασίας του οικισμού της Δαδιάς από τη φωτιά φαίνεται να έχει σηκωθεί από τις πυροσβεστικές δυνάμεις στον Έβρο από τη μείωση της έντασης των ανέμων και τη βορειοανατολική κατεύθυνσή τους που τους φέρνει κόντρα στα πύρινα μέτωπα.

Ωστόσο, παρά και τις αντιπυρικές ζώνες που δημιουργούνται συνεχώς, οι τραγωδίες δεν έχουν αποφευχθεί, καθώς σήμερα στην περιοχή της Λευκίμμης βρέθηκε ακόμα ένας μετανάστης απανθρακωμένος, ανεβάζοντας τον τραγικό απολογισμό των νεκρών στους 20.

Εκτός από το μέτωπο της Λευκίμμης, υπάρχει ένα δεύτερο μέτωπο που κατευθύνεται προς τον Μικρό Πυρήνα, όπου υπάρχουν φωλιές αρπακτικών και φτάνει μέχρι την περιοχή των Τριών Βρύσεων. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν επικεντρωθεί εκεί ώστε να μην περάσει η φωτιά απ’ τον κεντρικό δρόμο της Κοτρωνιάς, έχοντας υπέρ τους και τον βορειοανατολικό άνεμο που δεν ξεπεράσει μέχρι και αύριο το πρωί τα 3-4 Μποφόρ.

Στο νότιο τμήμα του νομού το μεγαλύτερο μέτωπο εντοπίζεται δυτικά, ξεκινάει βόρεια της Αισύμης και εκτείνεται μέχρι τον Νομό Ροδόπης στην περιοχή Κασσιτερών Σαπών και ουσιαστικά στην περιοχή της Μαυρόπετρας. Ήδη γίνονται προσπάθειες διάνοιξης μιας αντιπυρικής ζώνης στην περιοχή των μεταλλείων της Κίρκης ώστε να διευκολυνθεί το εκεί έργο της πυρόσβεσης.

Το άλλο μέτωπο στον νότιο Έβρο είναι στην περιοχή Τριφυλλίου και Κοίλων, σ’ ένα τρίγωνο που περιλαμβάνει και το ρέμα της Ιτέας. Εκεί, φορτωτές από την Περιφέρεια και τον Δήμο σε συνεργασία με τις πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να το περιορίσουν ώστε να μην απειληθούν οικισμοί.

«Δασικές υπηρεσίες, δασεργάτες και πυροσβεστικά καταφέραμε να ανακόψουμε προς το παρόν το κύμα της πυρκαγιάς στο καταφύγιο Άγριας Ζωής Τριών Βρυσών, καθώς έχει δημιουργηθεί μία τεράστια αντιπυρική ζώνη που το προστατεύει από τη νότια πλευρά.

Στην περιοχή παραμένουν υπάλληλοι του δασαρχείου με δασεργάτες των δασικών συνεταιρισμών και επιτηρούν την περιοχή με τη συνδρομή και δύο πυροσβεστικών οχημάτων», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δασάρχης Αλεξανδρούπολης, Γιώργος Πιστόλας.

Σημειώνεται ότι στα μέτωπα της φωτιάς στον Έβρο επιχειρούν και σήμερα 295 πυροσβέστες με 85 οχήματα, 16 ομάδες πεζοπόρων και από αέρος 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Στη Δαδιά, μετά την αποχώρηση της δύναμης που εστάλη από τη Ρουμανία, στο έργο της κατάσβεσης σήμερα συμμετέχουν 64 Τσέχοι πυροσβέστες με 6 πυροσβεστικά οχήματα.