Συνεχίζεται η μάχη με τις φωτιές στην Πάρνηθα, που σημειώθηκε νέα αναζωπύρωση ανατολικά της Μονής Κλειστών, όπου υπάρχει φωτιά από το νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης (24.08.2023).

Η φωτιά που είναι μέσα στη χαράδρα όταν βρίσκει καύσιμη ύλη αναζωπυρώνεται, με συνέπεια να ξεπηδούν φλόγες. Οι χαράδρες, μάλιστα, δεν είναι εύκολα προσβάσιμες για τις πυροσβεστικές δυνάμεις που παραμένουν σε όλη την ευρύτερη περιοχή.

Ενεργό μέτωπο σε περιοχές κοντά σε οικισμούς δεν υπάρχει. Στην Πάρνηθα επιχειρούν 260 πυροσβέστες με 77 οχήματα, 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και περιοδικά 11 αεροσκάφη με 12 ελικόπτερα.

Στο μεταξύ, υπό έλεγχο κατάφεραν να θέσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις τη φωτιά που ξέσπασε σήμερα το πρωί στην περιοχή του Αυλώνα. Στο σημείο επιχειρούν 14 πυροσβέστες με 7 οχήματα, ενώ από αέρος συνέδραμαν δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Παράλληλα, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Αστυνομία, κανονικά διεξάγεται πλέον η κίνηση στις οδούς 28ης Οκτωβρίου και Αθανασίου Διάκου, όπου είχε διακοπεί λόγω της πυρκαγιάς.