Στα δίχτυα της ΕΛ.ΑΣ. στην Κίσσαμο Xανίων έπεσε ένας άνδρας που είχε επιδοθεί σε δεκάδες μικροαγορές χρησιμοποιώντας πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ.

Στόχος του ήταν να του μείνει καθαρό ποσό από τα ρέστα που έπαιρνε.

Συγκεκριμένα χθες έφτασαν στο Α.Τ. Κισάμου καταγγελίες από ανθρώπους που στην περιοχή από Τοπόλια με Λαφονήσι πουλάνε υπαίθρια στον δρόμο ντόπιο μέλι, ελαιόλαδο και τοπικά προϊόντα.

Οι άνθρωποι κατήγγειλαν ότι κάποιος είχε αγοράσει προϊόν τους δίνοντάς τους 50 ευρώ και παίρνοντας στη συνέχεια τα ρέστα από την αγορά του. Κατόπιν εορτής οι μικροπωλητές διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για πλαστά 50 ευρώ.

Αν και οι αστυνομικές Αρχές της Κισσάμου δεν είχαν στη διάθεσή τους πινακίδα αυτοκινήτου αλλά μόνο περιγραφή του φερόμενου δράστη, κατάφεραν να τον εντοπίσουν στο αυτοκίνητό του. Την ώρα που τον σταματούσαν προκειμένου να τον ελέγξουν, εκείνος έσπευσε να πετάξει από το αυτοκίνητο σε έναν γκρεμό μια τσάντα.

Οι αστυνομικοί είδαν την κίνηση αυτή και αφού έλεγξαν τον ίδιο και το αυτοκίνητο, ένας εξ αυτών αποφάσισε να κατέβει στον γκρεμό για να πάρει την τσάντα που είχε φροντίσει να ξεφορτωθεί γρήγορα γρήγορα ο φερόμενος δράστης.

Όταν πήραν στα χέρια τους την τσάντα οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι αυτή ήταν γεμάτη με πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ που έφεραν τον ίδιο αριθμό.

Αμέσως προχώρησαν στη σύλληψη του άνδρα. Επίσης ακολούθησε έρευνα των αστυνομικών Αρχών Κισσάμου και στο δωμάτιο στο οποίο διέμενε σε ξενοδοχείο στον Πλατανιά.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-μέχρι στιγμής 11 πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ με τον ίδιο σειριακό αριθμό (δύο από αυτά παραδόθηκαν από παθόντες)
-το χρηματικό ποσό 264,40 ευρώ ως προερχόμενο από τα ρέστα που έπαιρνε κατά τις αγορές που πραγματοποιούσε με πλαστά χαρτονομίσματα
-15 συσκευασίες προϊόντων προερχόμενες από την αγορά με χρήση πλαστών χαρτονομισμάτων
-φυσίγγια
-σιδερογροθιά
-πιστόλι με γεμιστήρα
-μαχαίρι
-κινητό τηλέφωνο
-το ΙΧΕ αυτοκίνητο ως μέσο τέλεσης παράνομων δραστηριοτήτων

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο άνδρας συνελήφθη λίγο πριν φύγει και επιστρέψει στην Αθήνα.
Η έρευνα του Α.Τ. Κισσάμου συνεχίζεται προκειμένου να εξακριβωθεί πόσοι άνθρωποι έπεσαν θύματα του άνδρα που κατηγορείται για κυκλοφορία πλαστών χαρτονομισμάτων, καθώς και παραβάσεις του νόμου περί όπλων.