Παρέμβαση της αντεισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης προκάλεσε δημοσίευμα ιστοσελίδας με καταγγελίες συγγενών θυμάτων, ότι χειρουργός -που έχει ήδη καταδικαστεί και εξακολουθεί να κατηγορείται για θανάτους ασθενών, μετά την επέμβαση τοποθέτησης γαστρικού δακτυλίου σε ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης- εξακολουθεί να χειρουργεί.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο χειρουργός έχει κατηγορηθεί για το θάνατο 14χρονης, τον Ιούνιο του 2021. Ο ίδιος έχει καταδικαστεί για έναν θάνατο -αμετάκλητα σε φυλάκιση τριών ετών το 2012-, αλλά και σε πρώτο βαθμό για έναν τρίτο θάνατο, το 2022.

Οι συγγενείς των ασθενών που έχασαν τη ζωή τους έπειτα από επέμβαση γαστρικού δακτυλίου διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι δεν έχει ληφθεί κάποιο πειθαρχικό μέτρο σε βάρος του κι ούτε έχει εξεταστεί η υπόθεση από τα αρμόδια όργανα του ιατρικού συλλόγου.

Η αντιεισαγγελέας εφετών Θεσσαλονίκης παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στον εισαγγελέα πρωτοδικών, προκειμένου να διερευνηθεί αν έχει τελεστεί το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος από την πλευρά των μελών των αρμοδίων οργάνων του ιατρικού συλλόγου.

Πηγή: ΕΡΤ