Συνολικά 4 προσαγωγές έχουν γίνει μέχρι τις 14:00 της Πέμπτης (24.8.2023) για εμπρησμούς.

Οι 2 έγιναν μετά τις εστίες φωτιάς που ξέσπασαν στους πρόποδες της Πάρνηθας στον Αυλώνα. Αφορούσαν δύο Έλληνες, 43 και 44 ετών. Είχαν προηγηθεί καταγγελίες κατοίκων για δύο οδηγούς με ισάριθμα οχήματα, οι οποίοι κινήθηκαν ύποπτα και απ' όπου πέρασαν εκδηλώθηκαν νέες εστίες. Οι προσαχθέντες έχουν μεταφερθεί στο τοπικό τμήμα και εξετάζονται.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Αττικής, Βασίλη Κόκκαλη, ο οποίος μίλησε στον ΣΚΑΪ, ο ένας εκ των δύο προσαχθέντων σχετίζεται και με πολλαπλές απόπειρες εμπρησμού στον Ωρωπό, τις οποίες κατήγγειλε ο δήμαρχος Ωρωπού. Πρόκειται, όπως είπε, για κάτοικο της περιοχής του Αυλώνα.

Λίγη ώρα μετά σημειώθηκαν άλλες 2 στο Μενίδι

Οργή Κικίλια

«Δεν θα γλιτώσετε. Θα σας βρούμε και θα λογοδοτήσετε!», δήλωσε οργισμένος ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης, Βασίλης Κικίλιας, για τους εμπρησμούς που έχουν σημειωθεί σήμερα και έχουν προκαλέσει νέες εστίες φωτιάς στους πρόποδες της Πάρνηθας.

Γι’ αυτό και οι Αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τους υπόπτους και ήδη έχουν προχωρήσει σε 4 προσαγωγές στον Αυλώνα και στο Μενίδι.

Συνολικά, όπως ανέφερε και ο κ. Κικίλιας, έχουν σημειωθεί 9 εμπρησμοί στον Αυλώνα, προκαλώντας φωτιές που έχουν τεθεί υπό έλεγχο.

Έρευνες

Στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής μαζί με αστυνομικούς εδώ και λίγες ώρες ερευνούν το ενδεχόμενο να έχουν να κάνουν με ένα οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού στην περιοχή του Αυλώνα, καθώς μέσα σε διάστημα 24 ωρών εκδηλώθηκαν στην περιοχή δώδεκα νέες πυρκαγιές.