Στη σύλληψη ενός 34χρονου «τσαντάκια», ο οποίος εντοπίστηκε και προσήχθη μέσα από μικρή αγγελία στο Facebook για την πώληση του δικύκλου που χρησιμοποίησε για τη ληστεία 35χρονης, προχώρησαν οι αστυνομικοί του Α.Τ. Ιαλυσού.
Στις 17 Αυγούστου καταγγέλθηκε από μία 35χρονη Ελληνίδα ότι την ίδια ημέρα, ενώ περπατούσε με τον σύζυγό της και τα δύο ανήλικα παιδιά τους στην οδό Βενιζέλου στην Κρεμαστή, με κατεύθυνση από τη Λεωφόρο Ελευθερίας προς την οδό Καμείρου, άγνωστος δράστης, οδηγός δικύκλου τύπου παπάκι, χρώματος μπορντό, ερχόμενος από πίσω τους άρπαξε την τσάντα της, την οποία εκείνη είχε περασμένη στον ώμο. Ο σύζυγός της καταδίωξε τον δράστη, χωρίς όμως να καταφέρει να τον ακινητοποιήσει. Η τσάντα περιείχε το δελτίο ταυτότητάς της από τις φινλανδικές Αρχές, ένα κινητό τηλέφωνο, το βιβλιάριο υγείας των παιδιών της, ένα γυναικείο πορτοφόλι με το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ, κάρτες τραπεζών και ένα ζευγάρι γυαλιά οράσεως.
Ο 34χρονος «τσαντάκιας» συνελήφθη στις 18 Αυγούστου και ομολόγησε την πράξη του.

Μία μέρα νωρίτερα ο σύζυγος της άτυχης γυναίκας είχε ενημερώσει προφορικά τους αστυνομικούς ότι εντόπισε και αναγνώρισε το δίκυκλο με το οποίο ο δράστης διέπραξε τη ληστεία σε αγγελία πώλησης στο Facebook.

O 34χρονος προσήχθη και ομολόγησε ότι ευρισκόμενος υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών διέπραξε τη ληστεία, περιγράφοντας με λεπτομέρειες τις κινήσεις του πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την τέλεση της πράξης, ενώ υπέδειξε και το σημείο όπου πέταξε τη μαύρη τσάντα, η οποία βρέθηκε. Επιπλέον στην κατοχή του βρέθηκαν ένα μαύρο κράνος με μαύρη ζελατίνα και ένα μαύρο φούτερ με μακριά μανίκια, τα οποία φορούσε κατά τη διάπραξη της ληστείας, σύμφωνα με βιντεοληπτικό υλικό που κατασχέθηκε, καθώς και το χρηματικό ποσό των 40 ευρώ.
Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Ontime