Συνεχίζει να καίει η μεγάλη φωτιά στην Πάρνηθα, και μάλιστα έχει σταλεί μήνυμα από το 112 για εκκένωση των οικισμών Αγία Παρασκευή Μενιδίου, Καποτά και Λεφάντω. 

Λίγο μετά τις 12, έγινε γνωστό ότι εκκενώνεται προληπτικά και το κέντρο κράτησης αλλοδαπών στην Αμυγδαλέζα, που βρίσκεται ακριβώς κάτω από τον οικισμό της Αγίας Παρασκευής. Σύμφωνα με το Open, τα 700 άτομα που βρίσκονται εκεί θα μεταφερθούν σε Μαλακάσα και Πέτρου Ράλλη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η μεταφορά των μεταναστών θα γίνει με λεωφορεία.

Επίγειες και εναέριες δυνάμεις δίνουν τεράστια μάχη με τις φλόγες από την Τρίτη (22/8) για να περιορίσουν το μεγάλο πύρινο μέτωπο που ξέσπασε στην περιοχή της Φυλής. Οι προσπάθειες επικεντρώνονται στο να μην κατευθυνθεί προς την κορυφογραμμή της Πάρνηθας η πυρκαγιά.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης στη Φυλή στις παρυφές της Πάρνηθας είναι σε εξέλιξη και κατευθύνεται ανατολικά προς Ντάρδιζα, τον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσο και την Αγία Παρασκευή ενώ λόγω των ισχυρών ανέμων, παρατηρούνται πολλές αναζωπυρώσεις.