Μάχη συνεχίζουν να δίνουν για δεύτερη μέρα οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που καίει δασικές εκτάσεις σε δύο μέτωπα στην Ροδόπη, στην Άνω Δροσίνη και στον Μίσχο Ιάσμου.

Ο αντιπεριφερειάρχης, Νικόλαος Τσαλικίδης, μιλώντας στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη» αποκάλυψε πως βρέθηκαν αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί μηχανισμοί στο βουνό και στο δάσος Νυμφαίας.

Στην Άνω Δροσίνη επιχειρούν 15 πυροσβέστες με 7 οχήματα και στον Μίσχο 24 πυροσβέστες με 9 οχήματα, ενώ το έργο της κατάσβεσης, μέχρι τη δύση του ηλίου, συνέδραμαν πέντε αεροσκάφη. Η δημοτική ενότητα Σώστη του δήμου Ιάσμου, στην οποία έχουν καεί και σπίτια, κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Σε ό,τι αφορά στις εξελίξεις από το πεδίο, είναι σχετικά βελτιωμένη η κατάσταση. Εστίες υπάρχουν σε σημεία που έχει ήδη περάσει η φωτιά και δεν κάνει ζημιά. Σε εγρήγορση η πυροσβεστική λόγω των ισχυρών ανέμων.

Σε σχέση με τις ζημιές, μέχρι στιγμής ο απολογισμός είναι δύο σπίτια στον Σώστη, μία αποθήκη στο Λινό και δασικές εκτάσεις.

Στις πυρόπληκτες περιοχές της Ροδόπης μεταβαίνουν την Τετάρτη, 23 Αυγούστου δύο κλιμάκια της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Βορείου Ελλάδος του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, και θα έχουν συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, Νίκο Τσαλικίδη και τον δήμαρχο Ιάσμου, Μουμίν Μουμίν.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο: