Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες Δευτέρα (21/08) στη Ροδόπη, η οποία εξακολουθεί να μαίνεται ανεξέλεγκτη.

Προειδοποιητικό μήνυμα εστάλη από το «112» στους κατοίκους των οικισμών Γρατίνη, Στυλάριο, Σιδηράδες και Ομηρικό, όπου τους ενημερώνει για να είναι σε ετοιμότητα για τυχόν ανάγκη εκκένωσης εξαιτίας της πυρκαγιάς.

Οι πυρκαγιές ξέσπασαν χθες το μεσημέρι σε δύο μέτωπα, σε δασικές εκτάσεις στην Άνω Δροσίνη και βόρεια του Μίσχου. Μεγάλη είναι η αναζωπύρωση βόρεια της Γρατινής, πλησιάζουν ξανά τα χωριά οι φλόγες.

Εξήντα υλοτόμοι διαμορφώνουν αντιπυρικές ζώνες στους πρόποδες του Παπικίου με μέριμνα ΠΕ Ροδόπης και Δασαρχείου σε μια προσπάθεια  να σταματήσουν την εξάπλωση της φωτιάς.

Αποκαρδιωτική η εικόνα σε Σώστη και Πολύανθο, όπου αρκετά σπίτια τυλίχτηκαν στις φλόγες.

Σημειώνεται ότι επιχειρούν 30 πυροσβέστες και 12 άτομα σε πεζοπόρα, με 15 πυροσβεστικά οχήματα, χωρισμένα στα δύο μέτωπα της Ροδόπης, ενώ δεν υπάρχουν πτητικά μέσα για ρίψεις νερού από αέρος. Όπως πληροφορεί το xronos.gr, υπήρχε ένα  Canadair που έκανε ρίψεις στο Παπίκιο Όρος από τις 06:00 π.μ. το οποίο ωστόσο αποχώρησε στις 09:00 π.μ.

Πυρόπληκτοι από τους Δήμους Ιάσμου και Αλεξανδρούπολης φιλοξενούνται στην Κομοτηνή, από Δήμο, ΠΕ Ροδόπης και ιδιώτες. Επιπλέον, ανοίγει και το Μέγαρο Μουσικής, για να υποδεχτεί πυρόπληκτους κατοίκους της Θράκης.

Κλειστή η Εγνατία Οδός Κομοτηνής - Αλεξανδρούπολης στο ύψος των διοδίων της Μέστης. Διακοπή δρομολογίων έχει διαταχθεί προς και από Αλεξανδρούπολη. Ενημερώνεται το επιβατικό κοινό πως, λόγω των πυρκαγιών, και κλεισίματος οδών, διακόπτονται μέχρι νεοτέρας, τα δρομολόγια προς και από Αλεξανδρούπολη.