Νέα ενημέρωση από το 112 εστάλη για κατοίκους σε περιοχές της Ροδόπης, όπου μαίνεται η φωτιά. Κλήθηκαν να εκκενώσουν τα χωριά Πολύανθος, Σώστης και Ληνός προς Κομοτηνή. Νωρίτερα, ο Μίσχος και το Μέγα Πιστό είχαν εκκενωθεί. 

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύονται συνεχώς, αλλά η μορφολογία του εδάφους και ο άνεμος δυσκολεύουν εξαιρετικά την επιχείρηση κατάσβεσης.



Σύμφωνα με το ρεπόρτερ του parapolitika.gr, Δημήτρη Γιαννακόπουλο, «η φωτιά βρίσκεται στην Εγνατία οδό, 10 χιλιόμετρα έξω από την Κομοτηνή, προς την Ξάνθη και την Καβάλα, στη δεξιά πλευρά της Εθνικής. Έξι εστίες δημιουργήθηκαν σε Ορεστιάδα και προς το δάσος Δαδιάς, αναζωπυρώθηκε η πυρκαγιά στην Αλεξανδρούπολη. Από την Κυριακή που βρίσκομαι εδώ πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι, άνω των 6 Μποφόρ, και έχει λίβα όλη μέρα. Σημαντικό είναι ότι και το βράδυ έχουν ισχύ οι άνεμοι. 



Οι φωτιές που ξέσπασαν το πρωί είναι πολλές, ενώ δεν επιχειρούν μαζικά εναέριες δυνάμεις λόγω πυρκαγιών σε άλλες περιοχές. Οι κάτοικοι είναι αγανακτισμένοι για τις ζημιές σε καλλιέργειες και βοσκοτόπια, αλλά δεν υπάρχει ανησυχία». Στον Σώστη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, οι φλόγες έχουν φτάσει σε σπίτια.