Δεκάδες φλαμίνγκο εμφανίστηκαν στον Υδροβιότοπο Ναυπλίου - Νέας Κίου στην Αργολίδα, την Δευτέρα (21/8).

Τα πανέμορφα εξωτικά πουλιά άρχισαν τη φθινοπωρινή τους μετανάστευση και βρίσκονται σε ταξίδι χιλιάδων χιλιομέτρων. Ως εκ τούτου, κάνουν συχνά στάσεις σε υγρότοπους ώστε να τραφούν, να ξεκουραστούν και να συνεχίσουν την πορεία τους. Οι εικόνες του argolikeseidhseis.gr, από κοντινή απόσταση, είναι μαγευτικές. Στις φωτογραφίες, μάλιστα, φαίνεται καθαρά η ροζ απόχρωση του φτερώματος των πουλιών.

Τα πουλιά των παραλίων της Μεσογείου και αυτά της δυτικής Αφρικής θεωρείται πως ανήκουν σε ξεχωριστό υποπληθυσμό από τα υπόλοιπα, δηλαδή μετακινούνται μεταξύ των περιοχών αυτών και σπανιότερα πέρα από αυτές .

Το φλαμίνγκο ζει πολλά χρόνια και το μεγαλύτερο σε ηλικία έφτασε τα 33 χρόνια στη φύση και τα 44 σε αιχμαλωσία. Είναι το πιο ψηλό πουλί στην Ελλάδα και το μεγαλύτερο από τα 6 είδη της οικογένειας των φλαμίνγκο που υπάρχουν στον κόσμο. Το όνομα φλαμίνγκο προέρχεται από την πορτογαλική ή ισπανική λέξη "flamengo", που σημαίνει "αυτός που έχει το χρώμα της φλόγας". Επίσης, παρόμοιο νόημα έχει και η ελληνική λέξη "φοινικόπτερος" σημαίνει "αυτός που έχει φτερά στο κόκκινο χρώμα του αίματος.

Μαγευτικές αποχρώσεις

Τα φλαμίνγκο τρέφονται κυρίως με γαρίδες, άλγες, και υδρόβια φυτά. Τα φτερά τους διαθέτουν διάφορες αποχρώσεις του πορτοκαλί και του ροζ χρώματος. Αυτό οφείλεται στις χρωστικές των τροφών που καταναλώνουν, οι οποίες περιέχουν καροτενοειδείς χρωστικές.

Τα φλαμίνγκο συχνά στέκονται στο ένα πόδι, ενώ το άλλο είναι μαζεμένο κάτω από το σώμα τους. Η αιτία αυτής της συμπεριφοράς δεν είναι πλήρως κατανοητή. Μία θεωρία είναι ότι με το να στέκονται στο ένα πόδι εξοικονομούν περισσότερη σωματική θερμότητα, δεδομένου ότι ξοδεύουν αρκετό χρόνο μέσα στο κρύο νερό.

Δείτε εικόνες με τα φλαμίνγκο στο Ναύπλιο: