Tο βραβείο World Guinness Record κέρδισε η Σητεία για τη μεγαλύτερη κακαβιά στον κόσμο η οποία σερβιρίστηκε χθες βράδυ στην κεντρική πλατεία.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Γιώργο Ζερβάκη, 668 κιλά προϊόντος αξιοποιήθηκαν ενώ μερίδες που σερβιρίστικαν ξεπέρασαν τις 1.500.

668 κιλά ακριβώς, 368 κιλά περισσότερα από το προηγούμενο βραβείο που το κατείχε πόλη στην Ισπανία.


Την αξιολόγηση έκανε εκπρόσωπος του οργανισμού Guinness που βρίσκεται στην πόλη αυτές τις μέρες.

Για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός όπως δήλωσε η δήμαρχος Γιώργος Ζερβάκης εργάστηκαν πολλοί εθελοντές ενώ τα ψάρια που είναι ντόπια αλιεύματα τα δώρισαν ο σύλλογος Αλιέων Σητείας και ο σύλλογος ερασιτεχνών ψαράδων της πόλης. Την εκδήλωση οργάνωσε ο Δήμος Σητείας με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Η δοκιμασία και μαζί και η πανηγυρική εκδήλωση που είχε διοργανωθεί ξεκίνησε στις 7:00 το απόγευμα της Παρασκευής στην κεντρική πλατεία της Σητείας, όπου από νωρίς είχε αρχίσει να συγκεντρώνεται πλήθος κόσμου.

Παρών, φυσικά, στη διοργάνωση που προετοιμάστηκε από τον Δήμο Σητείας, τον Οργανισμό Ανάπτυξης Σητείας και την Περιφέρεια Κρήτης ήταν και ο αξιολογητής των GUINNESS WORLD RECORDS, ο οποίος πιστοποίησε την επίτευξη του στόχου και απένειμε το τιμητικό δίπλωμα στον δήμαρχο.

Παραδοσιακό γλέντι

Στήθηκε ένα παραδοσιακό γλέντι με μουσική και κεράσματα όπου σερβιρίστηκε η μεγαλύτερη κακαβιά του κόσμου.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν επώνυμοι σεφ, εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων και φυσικά ένα πλήθος κόσμου θέλησε να γευτεί την πιο νόστιμη σούπα.

Η διαδικασία του μαγειρέματος ξεκίνησε από νωρίς το μεσημέρι, με τους παρασκευαστές να τηρούν όλους τους απαραίτητους κανόνες, συλλέγοντας τα υλικά, τα τοπικά προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας, σε ένα ειδικά κατασκευασμένο για την περίσταση καζάνι, στην κεντρική πλατεία της πόλης. Την επιμέλεια της Σητειακής κακαβιάς είχε η σεφ Ντίνα Νικολάου.