Νέο ένταλμα σύλληψης Έλληνα χούλιγκαν για συμμετοχή στη φονική συμπλοκή στη Νέα Φιλαδέλφεια, που δέχθηκε δολοφονικό χτύπημα ο 29χρονος φίλαθλος της ΑΕΚ, εκδόθηκε από τις δικαστικές Αρχές. Ο δράστης ταυτοποιήθηκε ύστερα από έρευνα στο υλικό από τις κάμερες ασφαλείας.

Νέο ένταλμα σύλληψης


Φορώντας μαύρο κράνος και κρατώντας ένα στειλιάρι στο χέρι, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των χούλιγκαν που αιματοκύλησαν τη Νέα Φιλαδέλφεια.

Μέσα από την ανάλυση των βίντεο που είχαν στα χέρια τους, οι Aρχές κατάφεραν να ταυτοποιήσουν δράστη των άγριων επεισοδίων. Πρόκειται για έναν σκληρό χούλιγκαν, οπαδό του Παναθηναϊκού.

Γνωστός στις Αρχές ο καταζητούμενος


Ο χούλιγκαν είναι γνωστός στο χώρο των οργανωμένων οπαδών, καθώς έχει πάρει μέρος σε δεκάδες αιματηρά περιστατικά.

Η τελευταία φορά που είχε απασχολήσει τις Αρχές ήταν τον περασμένο Μάρτιο, όταν μαχαιρώθηκε στην οδό Λουκαρέως έξω από το Εφετείο Αθηνών, ενώ προσερχόταν σε δίκη που είχε να κάνει με περιστατικό αθλητικής βίας.

Έρχονται νέες συλλήψεις


Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η ανάλυση των πειστηρίων και των βίντεο της δολοφονικής επιδρομής στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Οι Αρχές έχουν προχωρήσει αρκετά και δεν αποκλείεται να εκδοθούν νέα εντάλματα σύλληψης χωρίς όμως να αποκλείεται το σενάριο ο δράστης της δολοφονίας να παραμένει ασύλληπτος, ενώ είναι αρκετά πιθανό το ενδεχόμενο κάποιοι να έχουν διαφύγει από την Ελλάδα.

Μέσω των κηλίδων αίματος που εντοπίστηκαν σε διάφορα σημεία της συμπλοκής, οι Αρχές θα προσπαθήσουν να εντοπίσουν, έστω και 12 ημέρες μετά, το σημείο όπου δέχτηκε τη φονική μαχαιριά ο 29χρονος.

«Εκείνο, το οποίο επίσης απεδείχθη, είναι ότι μαχαίρια σε αυτό το φονικό ραντεβού δεν είχαν μόνο οι Κροάτες, αλλά και οι οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΚ, αφού ένας εκ των Κροατών εγκληματιών σε αυτήν τη φονική συμπλοκή φέρει 7 τραύματα από μαχαίρι, ευτυχώς γι’ αυτόν όχι θανατηφόρα, χωρίς να έχει συλληφθεί ούτε ένας εγκληματίας οπαδός της ΑΕΚ που διέπραξε εις βάρος του Κροάτη απόπειρα ανθρωποκτονίας, κάτι που δείχνει ότι η διαδικασία των συλλήψεων ήταν προκατειλημμένη, ατελής και ατυχής για την Αστυνομία. Ο δράστης του εγκλήματος αυτού πρέπει να εντοπιστεί και να συλληφθεί, αφού είμαστε ένα κράτος δικαίου και δεν επιθυμούμε να εκτιθέμεθα διεθνώς», ανέφερε ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος κατηγορουμένου.

Από την πρώτη ανάλυση των κινητών τηλεφώνων των Κροατών που προσπαθούσαν να διαφύγουν από την Ελλάδα, εντοπίστηκαν δεδομένα από GPS που αποκαλύπτουν ότι έψαχναν πάρκινγκ αυτοκινήτων ακόμη και στο Μπάρι της Ιταλίας.