Το εμβληματικό θέατρο του Λυκαβηττού ανοίγει και πάλι τις πόρτες του στο κοινό έπειτα από δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια. Η επαναλειτουργία του γιορτάζεται τον Σεπτέμβριο με ένα πλούσιο πρόγραμμα και εγκαινιάζεται με μια μεγάλη συναυλία αφιερωμένη στο σπουδαίο συνθετικό έργο του Σταύρου Ξαρχάκου.

Ο Δήμος Αθηναίων διεκδίκησε και ανέλαβε την ανακατασκευή του εμβληματικού θεάτρου του Λυκαβηττού, το οποίο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον πολιτισμό της Αθήνας και τις μνήμες των Αθηναίων. Η ανακατασκευή προχωρεί και το θέατρο διαμορφώνεται όπως ακριβώς το είχε σχεδιάσει ο σπουδαίος αρχιτέκτονας Τάκης Ζενέτος, παράλληλα με τη συνολική ανάπλαση του λόφου του Λυκαβηττού.

«Γιορτή στον Λυκαβηττό» 

Μια λαμπρή μουσική γιορτή θα στηθεί την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου στον πλήρως ανανεωμένο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Λυκαβηττού, το οποίο θα ανοίξει τις πόρτες του από τον Δήμο Αθηναίων, υποδεχόμενο ξανά το κοινό για μια συναυλία-ορόσημο στα χρονικά της πόλης.

Στην επιστροφή του στον αττικό λόφο ο Σταύρος Ξαρχάκος θα παρουσιάσει το πρόγραμμα «Γιορτή στον Λυκαβηττό» συνοδεία πολυμελούς ορχήστρας, η οποία θα αποδώσει κορυφαίες στιγμές της καριέρας του σε νέες ενορχηστρώσεις. Μαζί τους θα βρίσκονται και τέσσερις σπουδαίες φωνές του ελληνικού πενταγράμμου: η Ελευθερία Αρβανιτάκη, ο Μανώλης Μητσιάς, η Ηρώ Σαΐα και ο Ζαχαρίας Καρούνης. Θα ερμηνεύσουν τραγούδια του μεγάλου μουσικοσυνθέτη, προσθέτοντας τη δική τους νότα σε αυτή την ξεχωριστή βραδιά.