Tην ώρα που το λεγόμενο «κίνημα της πετσέτας» έχει ήδη σημειώσει τις πρώτες του νίκες, πετυχαίνοντας σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας την απελευθέρωση μέρους των παραλιών, ένα περιστατικό που κάνει το γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες έχει προκαλέσει νέα οργή στους λουόμενους.

Σύμφωνα με την καταγγελία νεαρής μητέρας, υπάλληλοι beach bar στην παραλία Λαγονήσι Χαλκιδικής τής απαγόρευσαν να ταΐσει το μωρό της με φαγητό που είχε φέρει μαζί της, παρά το γεγονός ότι οι δύο γονείς είχαν ήδη παραγγείλει το δικό τους από το συγκεκριμένο κατάστημα.

Η καλλιτέχνιδα Έρη Μανουρά κάλεσε χωρίς αποτέλεσμα την τουριστική αστυνομία και στη συνέχεια αποφάσισε να κάνει δημόσια καταγγελία στο Facebook: «Ένα ολόκληρο beach bar έχει καταλάβει και οικειοποιηθεί ΟΛΟΚΛΗΡΗ την παραλία με πινακίδες παντού, όπου σου απαγορεύουν να περάσεις αν δεν κάτσεις στο beach bar και στις ξαπλώστρες τους. Με δύο μωρά και να γίνεται χαμός παντού, έχοντας ξεχάσει τη δική μας ομπρελίτσα, αναγκαζόμαστε να κάτσουμε» γράφει η νεαρή γυναίκα.

«Ξαπλώστρες 10 ευρώ το άτομο. Φαγητό εδώ μπαγιάτικο και ελεεινό. Βγάζουμε από το ψυγειάκι μας να ταΐσουμε το παιδάκι μας φαγητό που έχουμε φέρει ειδικά γι’ αυτήν και έρχονται και μας κάνουν φασαρία, λέγοντάς μας το ανήκουστο να πάμε στο αμάξι να την ταΐσουμε, γιατί απαγορεύεται!!! Αφού στο μεταξύ έχουμε πληρώσει, έχουμε παραγγείλει μπαγιάτικα πράγματα από αυτούς με εξωφρενικές τιμές! Τι ρατσισμός απέναντι και στις οικογένειες! Δηλαδή, απαγορεύεται να κάτσεις ελεύθερα στην παραλία, πράγμα ήδη παράνομο, απαγορεύεται και να φέρεις το οτιδήποτε για να φάει το παιδί σου. Πολύ κρίμα γι’ αυτό το κατά τα άλλα πανέμορφο μέρος που το ρημάξανε» καταλήγει στην ανάρτησή της, την οποία συνοδεύει με φωτογραφία τιμοκαταλόγου του συγκεκριμένου καταστήματος.

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Ontime