«Πρωταγωνιστές» και σε άγριες συμπλοκές που είχαν σημειωθεί το Νοέμβριο του 2015 στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», μεταξύ οπαδών της Ντινάμο Ζάγκρεμπ και του Ερυθρού Αστέρα, ήταν έξι από τους Κροάτες συλληφθέντες για τη δολοφονική επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια την περασμένη βδομάδα.



Παρά το γεγονός ότι ήταν σεσημασμένοι και είχαν συλληφθεί ξανά στην Ελλάδα, κατάφεραν ανενόχλητοι να περάσουν τα σύνορα και να προκαλέσουν νέα αιματηρά επεισόδια.



Η άγρια συμπλοκή του 2015, είχε ξεσπάσει μέρα μεσημέρι σε εξωτερικούς χώρους του αεροδρομίου. Οι Κροάτες χούλιγκαν βρίσκονταν στην Ελλάδα για το παιχνίδι της Ντινάμο με τον Ολυμπιακό, όταν συναντήθηκαν με φανατικούς οπαδούς του Ερυθρού Αστέρα. Συνολικά 36 άτομα συνελήφθησαν από τις αρχές, ενώ έξι χούλιγκαν, κατέληξαν τραυματισμένοι στο νοσοκομείο.

Έρχονται νέες απομακρύνσεις ανώτερων και ανώτατων αξιωματικών


Με αφορμή τη σωρεία παραλήψεων και λαθών, από πλευράς Αστυνομίας που οδήγησαν στα αιματηρά γεγονότα της Νέας Φιλαδέλφειας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, προανήγγειλε νέες απομακρύνσεις αξιωματικών.

Στην απομάκρυνση επτά ακόμη ανώτερων και ανώτατων αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας αναμένεται να προχωρήσει το επόμενο διάστημα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη για την ολιγωρία και τους εν γένει εσφαλμένους χειρισμούς που οδήγησαν στην τραγωδία της Νέας Φιλαδέλφειας.



Παράλληλα, η ΕΛΑΣ ξεκινούν εφόδους σε συνδέσμους οπαδών.

Αρνούνται πάντα και τηρούν ενιαία στάση οι Κροάτες

Αρνήθηκαν πάντως ότι είναι οργανωμένοι οπαδοί της Ντινάμο Ζάγκρεμπ και μέλη των επονομαζόμενων «Bad Blue Boys» ή BBB οι νεαροί Κροάτες που συνελήφθησαν για συμμετοχή στα αιματηρά επεισόδια της 7ης Αυγούστου και τον θανάσιμο τραυματισμό του Μιχάλη.

«Δεν είμαι οργανωμένος στην BBB της Ντινάμο, είμαι απλά φίλαθλος» κατέθεσε απολογούμενος 23χρονος από το Ζάγκρεμπ της Κροατίας. «Δεν γνωρίζω ποιος οργάνωσε το ταξίδι για να έρθουμε στην Ελλάδα. Δεν είμαι οργανωμένος στην BBB της Ντινάμο και δεν γνωρίζω εάν κάποιος από τους συγκατηγορούμενούς μου είναι» ισχυρίστηκε αντίστοιχα 22χρονος Κροάτης συλληφθείς.

Ίδια στάση τήρησαν όλοι οι κρατούμενοι για τη φονική συμπλοκή, με τα μέλη των BBB πάντως στην πρόσφατη αναμέτρηση Ντινάμο Ζάγκρεμπ – ΑΕΚ να αφήνουν συμβολικά κενές θέσεις στην κερκίδα τους σε ένδειξη αλληλεγγύης στα φυλακισμένα «αδέλφια» τους.

Στο προφανές ερώτημα των ανακριτών «γιατί βρέθηκαν στην Ελλάδα» ισχυρίστηκαν ότι ταξίδεψαν στη χώρα για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με αντίπαλο τη γαλλική Μαρσέιγ.

Οι Κροάτες χούλιγκαν ισχυρίστηκαν ότι πήγαν το βράδυ της 7ης Αυγούστου στο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια προκειμένου να εμψυχώσουν τους ποδοσφαιριστές της Ντινάμο Ζάγκρεμπ, εν όψει της αναμέτρησης που ήταν προγραμματισμένη για την επόμενη μέρα.

Σχεδόν στο σύνολό τους οι διωκόμενοι Κροάτες κατέθεσαν απολογούμενοι ότι επρόκειτο να διανυκτερεύσουν σε ξενοδοχεία όχι των Αθηνών αλλά της Πάτρας, όπου είτε είχαν ήδη κάνει κράτηση ή επρόκειτο να κάνουν μετά την ολοκλήρωση της προπόνησης της Ντινάμο και την αποχώρησή τους από τη Νέα Φιλαδέλφεια.

Θα «μιλήσουν» τα τεστ DNA;

Σε επίπεδο ερευνών, πάντως, την ερχόμενη εβδομάδα αναμένονται τα αποτελέσματα της ανάλυσης του DNA που θα δείξει εάν οι συλληφθέντες συνδέονται με τα όπλα που εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς.



Σε μια προσπάθεια ταυτοποίησης του δολοφόνου του 29χρονου, οι έρευνες των Αρχών στρέφονται στα κινητά τηλέφωνα των 105 συλληφθέντων.

Απόδοση δικαιοσύνης ζητά η οικογένεια του 29χρονου


«Ζητάω δικαίωση, να βρεθεί αυτός που έκανε στο παιδί μου αυτό το κακό. Και το πρωί, το ξημέρωμα 3.30 ήρθε η αδερφή μου, με έβγαλε στην αυλή και μου λέει το παιδί είναι βαριά χτυπημένο και πήγα στο νοσοκομείο και το ‘μαθα. Εκεί τρελάθηκα. Κατάρρευσα» δήλωσε στο Star.

Πηγή: ΣΚΑΪ