Ανάλυση γενετικού και βιντεοληπτικού υλικού και άρση τηλεφωνικού απορρήτου βρίσκονται στο επίκεντρο της έρευνας για τον εντοπισμό του δράστη της δολοφονικής επίθεσης κατά του 29χρονου Μιχάλη στα αιματηρά επεισόδια που σημειώθηκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η Αστυνομία έχει ξεκινήσει να αναλύει το περιεχόμενο του υλικού που βρέθηκε στα κινητά τηλέφωνα των 105 συλληφθέντων και έχουν εντοπίσει στοιχεία, όπως τα δρομολόγια που ακολούθησαν και τη χρήση GPS

Εντός της εβδομάδας που διανύουμε θα είναι διαθέσιμα και τα αποτελέσματα των δειγμάτων DNA που έχουν συλλεχθεί από τους 105 συλληφθέντες των επεισοδίων. Τα δείγματα που έχουν συλλεχθεί από τους συλληφθέντες θα αντιστοιχηθούν με αυτά που βρέθηκαν στον άτυχο 29χρονο, με σκοπό να διαπιστωθεί αν κάποιος από αυτούς είναι ο δολοφόνος του.

Στο «μικροσκόπιο» δύο αντικείμενα

Επιπλέον, μέσα στην εβδομάδα θα προκύψουν και τα στοιχεία από τα περίπου 60 αντικείμενα που έχουν κατασχεθεί και συλλεχθεί περιμετρικά του γηπέδου της ΑΕΚ, προκειμένου να υπάρξουν αντιστοιχίσεις με πρόσωπα που τα κατείχαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ελπίδες των Αρχών εστιάζονται σε δύο πτυσσόμενα μαχαίρια τα οποία έχουν εντοπιστεί και έχουν κατασχεθεί. Το ένα ανήκει σε συλληφθέντα αλβανικής καταγωγής και το δεύτερο σε έναν 23χρονο Κροάτη. Σε αυτά υπάρχει ελπίδα μήπως βρεθεί δείγμα DNA του 29χρονου, καθιστώντας δηλαδή δυνατή την ταυτοποίηση του δράστη της δολοφονίας του.

Οι έρευνες των Αρχών εστιάζονται σε αυτά τα δύο μαχαίρια, καθώς, όπως έχει γίνει γνωστό, τα δείγματα DNA από τα ρούχα του 29χρονου ή από τα νύχια του είναι εξαιρετικά δύσκολο να ταυτοποιηθούν με αυτά των συλληφθέντων.

Ψάχνουν κι άλλα άτομα που συμμετείχαν στα επεισόδια

Από την ΕΛ.ΑΣ. θεωρείται δεδομένο ότι στη δολοφονική επίθεση έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ δεν έχουν συλληφθεί όλα τα άτομα τα οποία συμμετείχαν, με τις Αρχές να ψάχνουν τουλάχιστον 10-12 ακόμη άτομα, Κροάτες και Έλληνες. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα άτομα προσπαθούν να κρυφτούν μέχρι να «κάτσει η σκόνη» από την υπόθεση και να μπορέσουν στη συνέχεια να διαφύγουν.

Οι Αρχές περιμένουν τα αποτελέσματα των κινητών τηλεφώνων των συλληφθέντων για να βρουν τα στοιχεία και τους συνδέσμους που είχαν στην Αθήνα.

«Ζητάω δικαίωση»

Ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος αναφέρει πως η ταυτοποίηση του δολοφόνου είναι θέμα ημερών. «Αυτό που όλοι είδαμε είναι ότι ήρθε στην Ελλάδα ένα στρατιωτικά συντεταγμένο και πειθαρχημένο και εξοπλισμένο δολοφονικό τάγμα, το οποίο είδατε με τι διαθέσεις κινήθηκε έξω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας, όπου εκεί ασφαλώς δεν υπήρξε κανένα ραντεβού, αλλά συνέρρευσαν όσοι βρίσκονταν σε καφετέριες και εστιατόρια που είναι πέριξ του γηπέδου», τόνισε ο δικηγόρος της οικογένειας Σταύρος Γεωργόπουλος.

«Ζητάω δικαίωση. Να βρεθεί αυτός ο άνθρωπος που έκανε στο παιδί μου αυτό το κακό», είπε με δάκρυα στα μάτια η μητέρα του 29χρονου Μιχάλη. «Θέλω να παραδοθεί ο άνθρωπος που σκότωσε τον αδελφό μου και όλα μετά θα τα αναλάβει η Δικαιοσύνη. Δεν έχω τίποτε άλλο να πω», συμπλήρωσε ο αδελφός του 29χρονου.

Ύποπτοι φυγής

Την ίδια ώρα, οι ανακριτές κρίνουν ότι όλοι οι κατηγορούμενοι είναι όχι μόνο ύποπτοι τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων, αλλά και ύποπτοι φυγής. Στο σκεπτικό της απόφασής τους αναφέρουν ότι οι Κροάτες επιδιώκουν, με σαφή αθλητική αναφορά και οπαδικό κίνητρο, τη συστηματική διάπραξη των αδικημάτων σε βάρος οπαδών διαφορετικών σωματείων, καθώς και φθορών σε οχήματα και εγκαταστάσεις.

Οι τρεις ανακριτές εμφανίζονται απολύτως πεπεισμένοι για τη δράση και τη συμμετοχή τους στα αιματηρά επεισόδια της περασμένης Δευτέρας (7/8) στη Νέα Φιλαδέλφεια που είχαν ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του Μιχάλη Κατσουρή. Επισημαίνουν ότι οι κατηγορούμενοι ενήργησαν ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης με οργάνωση, διακριτούς ρόλους και συγκεκριμένη επιχειρησιακή δράση

Είχαν συλληφθεί ξανά στην Αθήνα

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει διαπιστωθεί ότι τουλάχιστον 5-6 από τους προφυλακισμέους χούλιγκαν έχουν συλληφθεί και καταγραφεί από την ΕΛ.ΑΣ. σε επεισόδια που είχαν γίνει τον Νοέμβριο του 2015 στην Αθήνα, σε αγώνα του Champions League. 

Τότε, από την ΕΛ.ΑΣ. είχαν εντοπιστεί 35 άτομα Κροάτες φίλαθλοι, στον σύνδεσμο των οπαδών μιας αθηναϊκής ομάδας στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Ορισμένοι από τους Κροάτες που είχαν εντοπιστεί, είχαν συμμετάσχει σε επεισόδιο στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με Σέρβους οπαδούς. Τότε είχαν συλληφθεί αρκετά άτομα, με τους 5-6 από αυτούς να είναι ίδιοι με τους τωρινούς συλληφθέντες.