Σε κρίσιμη κατάσταση και διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων παραμένει ο 45χρονος Ισπανός τουρίστας του οποίου το πόδι ακρωτηριάστηκε, όταν καταπλακώθηκε από βράχο που αποκολλήθηκε στο φαράγγι της Σαμαριάς, εξαιτίας της σεισμικής δόνησης των 4,9 Ρίχτερ που καταγράφηκε το πρωί της Κυριακής 13 Αυγούστου.

Για την κατάσταση της υγείας του μίλησε στο zarpanews.gr ο διοικητής του νοσοκομείου Γιώργος Μπέας: «Ο άνδρας νοσηλεύται σε καταστολή στη ΜΕΘ, με την κατάσταση της υγείας του να θεωρείται κρίσιμη».

Ο 45χρονος τραυματίστηκε ενώ διέσχιζε το φαράγγι και για τη διάσωσή του στήθηκε μεγάλη επιχείρηση. Μάλιστα, για τη μεταφορά του σηκώθηκε και ελικόπτερο, το οποίο τον μετέφερε στο Νοσοκομείο Χανίων, όπου και νοσηλεύεται για τέταρτη ημέρα.



Σε βίντεο από το φαράγγι της Σαμαριάς έχουν αποτυπωθεί οι συντονισμένες ενέργειες των διασωστών στο τελευταίο τμήμα της διαδρομής τους προς το ελικόπτερο που μετέφερε τον τραυματισμένο τουρίστα στο Νοσοκομείο Χανίων.

Στο βίντεο φαίνεται πώς οι διασώστες διανύουν τα τελευταία μέτρα, κρατώντας το φορείο με τον τραυματία και το ανεβάζουν στο ελικόπτερο.

Οι γιατροί στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων δεν κατάφεραν να σώσουν το πόδι του, το οποίο ακρωτηριάστηκε από το ύψος του μηρού. Ο άτυχος άνδρας κατά τον τραυματισμό του και μέχρι να μεταφερθεί στο νοσοκομείο έχασε πολύ αίμα, γεγονός που δυσχέρανε την κατάσταση της υγείας του.



Μετά το χειρουργείο στο οποίο υποβλήθηκε, ο 45χρονος διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου δίνει μάχη για τη ζωή του, καθώς η κατάσταση της υγείας του χαρακτηρίζεται κρίσιμη, σύμφωνα με το cretalive.gr.

Σε άλλο βίντεο έχει καταγραφεί η προσγείωση του ελικοπτέρου με τον άτυχο τουρίστα.