Καρέ-καρέ μελετούν οι αστυνομικοί τα βίντεο που έχουν στα χέρια τους από τη μοιραία νύχτα της Δευτέρας 8 Αυγούστου, όταν οι νεοναζί χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ με τη βοήθεια αδίστακτων Ελλήνων οπαδών αιματοκύλησαν τη Νέα Φιλαδέλφεια. 

Στο βιντεοληπτικό υλικό που συγκέντρωσαν τόσο από τις κάμερες έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ όσο και από αυτές στο περίπτερο όπου κρύφτηκε για λίγο, αλλά τελικά κατέρρευσε λίγο πριν αφήσει την τελευταία του πνοή ο 29χρονος Μιχάλης Κατσουρής, έχουν πλέον αποθέσει τις ελπίδες τους ώστε να ταυτοποιήσουν τον δολοφόνο του άτυχου νεαρού φιλάθλου της ΑΕΚ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, ο άνθρωπος που κάρφωσε το μαχαίρι (το φονικό όπλο δεν έχει εντοπιστεί ακόμη) στο αριστερό χέρι του 29χρονου είναι ψηλός και εύσωμος, ενώ, όπως διακρίνεται σε πλάνα, έχει τατουάζ στον λαιμό του και καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ακριβής στιγμή της δολοφονίας δεν έχει καταγραφεί σε βίντεο, ωστόσο οι αστυνομικοί έχουν βάλει ήδη στο μικροσκόπιο πέντε άτομα που ταιριάζουν στην παραπάνω περιγραφή. Φαίνεται, όμως, ότι την τελική απάντηση θα τη δώσουν οι αναλύσεις του DNA που βρέθηκε πάνω στον άτυχο Μιχάλη όσο και στους συλληφθέντες.

Ωστόσο, η διαδικασία ταυτοποίησης δεν αναμένεται να είναι εύκολη, καθώς υπήρξαν αλλοιώσεις από άτομα που έσπευσαν να βοηθήσουν τον Μιχάλη Κατσουρή, ενώ υπολογίζεται ότι αρκετοί Κροάτες παραμένουν ασύλληπτοι, καθώς δεν προκύπτει από πουθενά ότι εγκατέλειψαν την Ελλάδα και πιθανότατα έχουν βρει κάπου καταφύγιο. Γι’ αυτόν τον λόγο μάλιστα έχουν ενεργοποιηθεί οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας, ώστε να εντοπιστούν και οι υπόλοιποι που ήταν παρόντες στην επίθεση.

Στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί περιγράφονται με λεπτομέρειες τα τελευταία δραματικά λεπτά της ζωής του αδικοχαμένου νεαρού, ενώ στις φωτογραφίες που επισυνάπτονται και τις οποίες έφερε στο φως της δημοσιότητας το CNN Greece διακρίνεται χούλιγκαν που χτυπάει με ρόπαλο τον 29χρονο την ώρα που προσπαθεί να ξεφύγει από τη μανία των Bad Blue Boys, ενώ στη συνέχεια απεικονίζεται όλη η αγωνιώδης διαδρομή του, όταν σοβαρά τραυματισμένος πλέον και αιμόφυρτος βρίσκει καταφύγιο σε κοντινό περίπτερο. Το βιντεοληπτικό υλικό ξεκινά στις 23.08.07 και περιγράφεται μέχρι τη στιγμή που διαπιστώνεται ότι ο 29χρονος είναι νεκρός. Το δολοφονικό χτύπημα φέρεται να το δέχτηκε ο νεαρός ελάχιστα δευτερόλεπτα νωρίτερα. Η πορεία του τρόμου για τον Μιχάλη Κατσουρή υπολογίζεται ότι κράτησε 21 λεπτά πριν τελικά χάσει τη μάχη για τη ζωή, αβοήθητος στη συμβολή των οδών Σμύρνης και Φωκών.

Ήλθον, είδον και… απήλθον

Ένας πρώην αρχηγός των Bad Blue Boys, πατέρας τεσσάρων παιδιών, καθώς και ένας πτυχιούχος Κοινωνιολογίας φέρεται να είναι οι δύο εγκέφαλοι που οργάνωσαν τη μεταφορά των Κροατών χούλιγκαν στην Ελλάδα, ωστόσο οι ίδιοι αναχώρησαν για την πατρίδα τους πριν από το μακελειό της Νέας Φιλαδέλφειας. Την πληροφορία αυτή αποκάλυψε με δημοσίευμά του το κροατικό περιοδικό «Nacional», που ξεκαθάρισε ότι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι δεν έχουν κληθεί για κατάθεση από τις Αρχές.

Μάλιστα, ο συντάκτης του δημοσιεύματος θέτει στη συνέχεια ερωτήματα για τους χειρισμούς της κροατικής Αστυνομίας: «Γιατί, τελικά, η κροατική Αστυνομία δεν πήγε στην Αθήνα, αλλά αντίθετα "ένιψε τας χείρας της" με ισχυρισμούς ότι έστειλε έγκαιρα στην ελληνική Αστυνομία πληροφορίες για το κονβόι των φιλάθλων που πηγαίνει στην Αθήνα;», αναρωτιέται.