Με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφερίν, συναντάται αύριο, Τετάρτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου και, ακολούθως, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό με τη συμμετοχή του ισχυρού άνδρα της UEFA, αρμοδίων υπουργών, όπως ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, στην οποία έχουν προσκληθεί επίσης οι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Η σύσκεψη αποτελεί την πρώτη απάντηση στο πρόβλημα της οπαδικής βίας μετά τη δολοφονία του 29χρονου, με το Μέγαρο Μαξίμου να προσδοκά  στην εμπειρία  του ευρωπαϊκού ποδοσφαιρικού οργανισμού για όσα συμβαίνουν  στη Γηραιά Ήπειρο. Η συμμετοχή της UEFA στη συζήτηση κρίνεται απαραίτητη επίσης, καθώς στο ποδόσφαιρο ισχύει το αυτοδιοίκητο.

Όσον αφορά την πρόσκληση στους ιδιοκτήτες των τεσσάρων ΠΑΕ, η κυβέρνηση περιμένει την ενεργή συνδρομή τους σε κάθε προσπάθεια που γίνεται, ώστε να διασφαλίζεται η εφαρμογή μέτρων. Μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Τσεφερίν  θα ενημερώσει τον πρόεδρο της ΕΠΟ για τα όσα θα συζητηθούν και για τη λειτουργία των οργανωμένων οπαδών. Κυβερνητική επιδίωξη είναι να υπάρχει σαφής εικόνα για τις λέσχες  φιλάθλων, ώστε να μη λειτουργούν ως εκκολαπτήρια βίας και έκνομων ενεργειών.

Σε πλήρη εξέλιξη η ΕΔΕ της ΕΛ.ΑΣ.

Την ίδια ώρα, συνεχείς είναι οι καταθέσεις αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. στον επιθεωρητή που έχει αναλάβει τη διεξαγωγή της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για το ποιοι ευθύνονται για το φιάσκο της Νέας Φιλαδέλφειας.

Οι κλήσεις για καταθέσεις είναι αδιάκοπες, όπως επίσης και η συγκέντρωση υπηρεσιακών εγγράφων τα οποία δείχνουν τον βαθμό γνώσης της -τότε- επικείμενης άφιξης του τάγματος εφόδου των Κροατών νεοναζί χούλιγκαν, πού ήταν οι υπεύθυνοι των μέτρων, πού βρίσκονταν τις επίμαχες ώρες, ποιοι δεν υπάκουσαν εντολές και ποιοι θεωρούσαν πως οι δολοφόνοι ήρθαν απλώς για να… χαιρετηθούν με τους «αδελφοποιημένους» οπαδούς του ΠΑΟ.

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή