Σοκαρισμένη είναι η δημοσιογραφική οικογένεια του ομίλου Παραπολιτικά από την είδηση του ξαφνικού θανάτου του μόλις 35 ετών συντάκτη Αντώνη Χρυσουλάκη. Ο δικός μας Αντώνης βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του, στην περιοχή της πλατείας Αττικής, καλυμμένος από πυκνούς καπνούς που προκλήθηκαν από φωτιά στην κουζίνα, τα ξημερώματα της Κυριακής.

Ήταν γύρω στις 08.00, όταν η Πυροσβεστική Υπηρεσία έλαβε κλήση για επείγουσα υπόθεση στην περιοχή της πλατείας Αττικής. Υπήρχαν αναφορές για φωτιά και καπνούς σε διαμέρισμα του πρώτου ορόφου, επί της οδού Αιγέως 35. Οι άνδρες του Σώματος έφτασαν μέσα σε λίγα λεπτά στο σημείο και αφού κατόπτευσαν το χώρο, μπήκαν στην πολυκατοικία φτάνοντας στην πόρτα της εισόδου.

Η σορός του Αντώνη βρέθηκε πίσω από την πόρτα, στο χολ εξόδου του σπιτιού. Οι πυροσβέστες δεν χρειάστηκε να επέμβουν. Η κύρια εστία της φωτιάς ήταν η κουζίνα του μικρού διαμερίσματος, ωστόσο, είχε σβήσει πιθανότατα από μόνη της και δεν είχε επεκταθεί στα υπόλοιπα δωμάτια. Όπως παρατήρησαν, όμως, οι πυροσβέστες υπήρχαν έντονοι καπνοί, ενώ το διαμέρισμα ήταν ερμητικά κλειστό και δεν υπήρχε τρόπος διαφυγής των τοξικών αερίων.

Στο σημείο κλήθηκε το ΕΚΑΒ, το οποίο μετέφερε τον Αντώνη στο νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς». Εκεί απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Την προανάκριση έχουν αναλάβει οι αξιωματικοί του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής, ενώ παραγγέλθηκε νεκροψία-νεκροτομή.

Κόπηκε βίαια η ανοδική του τροχιά

Ο Αντώνης, βιοπαλαιστής από νεαρή ηλικία, εργαζόταν σε μπαρ του κέντρου της Αθήνας και φοίτησε στη Θεολογική Σχολή Αθηνών. Μόλις ολοκλήρωσε τον κύκλο σπουδών έβαλε «μπρος» για να εκπληρώσει το όνειρό του, να γίνει δημοσιογράφος, παρακολουθώντας σπουδές του κλάδου. Εργαζόταν επί δέκα χρόνια στο μπαρ «Old Fashioned» στου Ψυρρή και νωρίτερα σε ένα ανάλογο κατάστημα, επί της οδού Μιαούλη.

Μέσα σε λίγους μήνες από την πρόσληψή του στον όμιλο των Παραπολιτικών άρχισε να ανεβαίνει ένα-ένα τα σκαλοπάτια, δείχνοντας εντυπωσιακές προοπτικές ανέλιξης. 

Ξεκίνησε την πορεία του στον όμιλο από το timeline.gr, ωστόσο, σύντομα διαπιστώθηκε πως έχει όλα τα φόντα για να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στο αστυνομικό ρεπορτάζ. Μεταπήδησε στη ναυαρχίδα του ομίλου, την εφημερίδα «Παραπολιτικά» και το parapolitika.gr, ενώ ταυτόχρονα παρείχε τις υπηρεσίες του στο ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90,1 FM.

Θρήνος στα «Παραπολιτικά» και τη δημοσιογραφική οικογένεια

«Στενάχωρα ξημέρωσε η σημερινή (σ.σ.: χθεσινή) ημέρα για τον όμιλο των Παραπολιτικών, καθώς ένα ιδιαίτερα αγαπητό και πολύ δραστήριο μέλος του έφυγε από τη ζωή. Ο λόγος για το δημοσιογράφο, Αντώνη Χρυσουλάκη, που κάλυπτε το αστυνομικό ρεπορτάζ για την εφημερίδα “Παραπολιτικά”, το ραδιόφωνο των Παραπολιτικών και το site parapolitika.gr. Ο Αντώνης είχε αναδειχτεί ως ένας από τους καλύτερους αστυνομικούς συντάκτες της νέας γενιάς δημοσιογράφων, με αποκλειστικά ρεπορτάζ και τεκμηριωμένη πληροφόρηση. Σύμφωνα με την πληροφόρηση της Πυροσβεστικής, το πρωί της Κυριακής στην πλατεία Αττικής ξέσπασε φωτιά σε διαμέρισμα από την οποία έχασε τη ζωή του ο Αντώνης Χρυσουλάκης. Η φωτιά φαίνεται πως προκλήθηκε στην κουζίνα του διαμερίσματος. Η απώλειά του σκόρπισε ανείπωτη θλίψη σε όλο το διοικητικό, δημοσιογραφικό και τεχνικό προσωπικό του ομίλου Παραπολιτικά, που εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του», ήταν το κείμενο που δημοσιεύθηκε στο parapolitika.gr για την τραγική είδηση της απώλειάς του. 

Ο εκδότης των Παραπολιτικών Γιάννης Κουρτάκης αποχαιρέτησε τον Αντώνη με μία ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα: «Ένα από τα καλύτερα παιδιά που είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ. Νέος δημοσιογράφος που αντιμετώπιζε τη δουλειά με μεράκι. Είχε όνειρα για τη ζωή και το έλεγε. Μέσα σε ελάχιστο χρόνο έγινε αναπόσπαστο μέλος της οικογένειας των Παραπολιτικών. Έφυγε άδικα σήμερα το πρωί, έχοντας στείλει στις 06.30 το τελευταίο του κείμενο. Καλό ταξίδι, φίλε».

Παράλληλα, όμως, τα κοινωνικά δίκτυα όπως και το διαδίκτυο κατακλύστηκαν από μηνύματα θλίψης και συλλυπητηρίων, απ’ όλη τη δημοσιογραφική οικογένεια αλλά και από τους δικούς του ανθρώπους.

Με πληροφορίες από την Ontime