Νωρίς το πρωί της Κυριακής 13/08, ξεκίνησαν οι απολογίες των μελών του κυκλώματος παράνομων υιοθεσιών στα Χανιά.

Πρώτος απολογείται ο φερόμενος «εγκέφαλος» του κυκλώματος, ο 73χρονος Χανιώτης γιατρός, ιδρυτής και διαχειριστής της κλινικής.

Στο μεταξύ, μια ομάδα γυναικών αποφάσισε να δηλώσει τη στήριξη στον γιατρό, παρά τις σοκαριστικές αποκαλύψεις για την υπόθεση.

Οι γυναίκες αυτές συγκεντρώθηκαν έξω από τα Δικαστήρια Χανίων και όταν ο 73χρονος έφτασε, τον υποδέχθηκε με χειροκροτήματα και επευφημίες.

«Γιατρέ μου σ' αγαπάμε», ακούγεται να φωνάζουν, μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο γιατρός κατηύθυνε τις «μεσίτριες» και επόπτευε την νομική διεκπεραίωση των προγραμμάτων παρένθετης μητρότητας ενώ καθοδηγούσε τα υπόλοιπα μέλη προκειμένου να εναρμονίσουν τα στοιχεία που θα περιλαμβάνονταν στην εκάστοτε απόφαση με την ακολουθούμενη από αυτούς έκνομη διαδικασία.

Επίσης, με χρήματα της οργάνωσης, χρηματοδοτούσε τη μίσθωση οικιών σε περιοχή της Κρήτης για προσωρινή στέγαση των κυοφόρων.

Για την υπόθεση έχουν συνολικά συλληφθεί εννέα άτομα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγο μετά τις 8.30 το πρωί, έκανε την εμφάνισή του στα Δικαστήρια Χανίων ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, ο οποίος πιθανότατα θα έχει ενεργό ρόλο στην υπεράσπιση του Χανιώτη γιατρού.


*Πηγή: zarpanews