Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για τα εγκληματικά λάθη και τις παραλήψεις των αστυνομικών Αρχών που οδήγησαν στην αιματηρή συμπλοκή της Νέας Φιλαδέλφειας το βράδυ της περασμένης Δευτέρας και τη δολοφονία του 29χρονου.

Νέα στοιχεία για το επιχειρησιακό φιάσκο της ΕΛ.ΑΣ

Από μια μοιραία 4ωρη ολιγωρία κεντρικών υπηρεσιών του αρχηγείου της ΕΛΑΣ ξεκίνησαν τα απανωτά εγκληματικά λάθη, με το τάγμα θανάτου των Κροατών χούλιγκαν να διασχίζει ανενόχλητο τη μισή Ελλάδα και να φθάνει στην Αθήνα.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Τα ΝΕΑ» και ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος, νευραλγικές υπηρεσίες της αστυνομίας καθυστέρησαν ανεπίτρεπτα να ενημερώσουν τις αστυνομικές διευθύνσεις της Περιφέρειας σχετικά με το έγγραφο της Ιντερπόλ Μαυροβουνίου, έγγραφο που είχαν στη διάθεσή τους από τις 12.00 το μεσημέρι της Δευτέρας όπου αναγραφόταν με σαφήνεια η έλευση των Κροατών χούλιγκαν.

Ωστόσο, όπως προκύπτει από την εσωτερική αλληλογραφία της ΕΛ.ΑΣ, η υπηρεσία που ήταν τελικός παραλήπτης του εγγράφου, ενημέρωσε ηλεκτρονικά τις περιφερειακές υπηρεσίες της αστυνομίας και συγκεκριμένα τις διευθύνσεις Αττικής, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Δυτικής Ελλάδος , Πελοποννήσου, Κεντρικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος, 4 ώρες μετά, στις 16:00.



Το έγγραφο μάλιστα έχει την επισήμανση του «ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΟΣ».



Την ώρα που στάλθηκε, ωστόσο, το κομβόι του θανάτου βρισκόταν ήδη στην Πάτρα.



Απόδοση ευθυνών


Θα γίνει απόδοση ευθυνών και όσοι εμπλέκονται στη δολοφονία του Μιχάλη θα υποστούν τις συνέπειες είναι το μήνυμα της κυβέρνησης, που παραδέχεται σοβαρά επιχειρησιακά λάθη της Ελληνικής Αστυνομίας.

«Δεν κρύψαμε την τεράστια παταγώδη αποτυχία η οποία δε συνάδει με τη συνολική εικόνα της ΕΛ.ΑΣ. Υπάρχουν ευθύνες, θα αποδοθούν οι ευθύνες. Θα βρεθούν οι ένοχοι όπως βρέθηκαν και στην περίπτωση του Άλκη Καμπανού και θα τιμωρηθούν πάρα πολύ σκληρά», είπε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

Οι ευθύνες είναι κεντρικές και πολιτικές επιμένει ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος.

«Είναι η τέταρτη μέρα με τη δολοφονία του 29χρονου στη Νέα Φιλαδέλφεια που ο κ. Μητσοτάκης είναι εξαφανισμένος και ο κ. Οικονόμου μένει ακόμα στη θέση του. Πρέπει να αποδοθούν ευθύνες γι’ αυτό το τραγικό περιστατικό».

«Σε πόσες δολοφονίες αλήθεια παραιτείται ένας υπουργός; Η ευθιξία είναι λάστιχο; Τι σημαίνει πολιτική ευθύνη;», λένε από το ΠΑΣΟΚ.

Παρέμβαση ΕΣΗΕΑ για τις απειλές

Πριν από μερικές ημέρες, πρόσωπο που δήλωσε ότι είναι ο «Δημήτρης Μελισσανίδης» πήρε τηλέφωνο τον διευθυντή του in.gr, Λευτέρη Χαραλαμπόπουλο, και αφού τον εξύβρισε, τον απείλησε ευθέως για άρθρο του, που αφού υπογράμμιζε τις τεράστιες ευθύνες της ΕΛ.ΑΣ και των κυβερνητικών προϊσταμένων της, σημείωνε και τα σοβαρά προβλήματα ασφάλειας που υπάρχουν με τη χωροθέτηση του γηπέδου της ΑΕΚ.

Μάλιστα, και η ΠΑΕ ΑΕΚ έβγαλε ανακοίνωση που στοχοποιούσε το δημοσιογράφο.

Η ΕΣΗΕΑ πήρε θέση απέναντι στην επιχείρηση στοχοποίησης όσων δημοσιογράφων διάφοροι «παράγοντες» θεωρούν «ενοχλητικούς»: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ υπογραμμίζει ότι δεν είναι ανεκτές ανακοινώσεις που στοχοποιούν δημοσιογράφους, όπως αυτή της ΠΑΕ ΑΕΚ. Ακόμα το Δ.Σ. εκφράζει την αντίθεση του σε απόπειρες εκφοβισμού δημοσιογράφων με “ανώνυμα” τηλεφωνήματα».