Συγκλονίζει ο φίλος του Mιχάλη που στάθηκε δίπλα του μέχρι την τελευταία στιγμή, μέχρι να ξεψυχίσει από το χτύπημα που δέχθηκε στο αριστερό του χέρι, απο μαχαιρί (πιθανότατα) τύπου καραμπίτ, στα τραγικά επεισόδια που έλαβαν χώρα στη Νέα Φιλαδέλφεια.



Μαρτυρίες σοκ

«Το μόνο που άκουσα είναι μία φωνή να λέει ‘αδελφέ χτυπήθηκα’. Ο Μιχάλης περπατούσε αιμόφυρτος περίπου 100 μέτρα. Υπήρχε αιμορραγία ασταμάτητη και σε όλη τη διαδρομή πηγαίναμε εκεί παρεούλα μέχρι και την καρέκλα που κάθισε στο περίπτερο.

»Το μόνο που μας έκανε ήταν ένα τίναγμα, ήθελε να φύγει από την καρέκλα και να κάτσει κάτω, να ξαπλώσει κάτω. Δεν τον αφήσαμε και υπήρχε μία κοπέλα εκεί νοσηλεύτρια, προσπαθούσε η κοπελίτσα να κάνει ό, τι μπορεί.

»Εγώ έφυγα μόνος μου να πάω να φέρω το ιδιωτικό ασθενοφόρο από τη διασταύρωση της Δεκελείας, το οποίο το βρήκα κατά λάθος. Ο άνθρωπος είχε σχολάσει, τον παρακάλεσα ότι πεθαίνει κόσμος, χάνουμε τον άνθρωπό μας κι έτσι ήρθε το ιδιωτικό ασθενοφόρο».

Τα τάγματα θανάτου χτυπούσαν αδιακρίτως όποιον έβρισκαν μπροστά τους το μοιραίο βράδυ της περασμένης Δευτέρας έξω από τοπ γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

«Κατέβηκα από το αυτοκίνητο και χωρίς να το καταλάβω δέχθηκα επίθεση από πολλά άτομα τα οποία άρχισαν να με χτυπούν με ξύλινα στειλιάρια που κρατούσαν, ενώ, όπως είδα, είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κράνη και κουκούλες», λένε τραυματίες που έτρεχαν για να γλιτώσουν από τους Κροάτες χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Οπλισμένοι με καδρόνια με καρφιά, σουγιάδες και άλλα αυτοσχέδια δολοφονικά όπλα, χτυπούσαν όποιον έβλεπαν μπροστά τους.

«Στις 15:20 βρεθήκαμε στο σημείο όπου μας περίμενε ο πολίτης ΣΙ και μας παρέδωσε μία ενεργοποιημένη φωτοβολίδα, δύο ξύλινα καδρόνια μήκους 86 εκατοστών, κομμάτι ξύλου 45 εκατοστών αλλά και σιδερένια σωλήνα μήκος 180 εκατοστών η οποία φέρει ίχνη αίματος», αναφέρει σε κατάθεση αστυνομικός, ενώ συνάδελφός του, που είδε τα τάγματα των Κροατών, σημειώνει:

«Στις 23:25 λάβαμε εντολή να ενσωματωθούμε με την ομάδα ΟΠΚΕ επί της οδού Ανθέων. Κατά την περιπολία μας εντοπίσαμε 150 άτομα με σκουρόχρωμα ρούχα και καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες και καπέλα. Τα άτομα αυτά αποκλείστηκαν από άλλες ομάδες δράσης που βρέθηκαν στο σημείο στις οποίες ενσωματωθήκαμε. Κινήθηκαν απειλητικά προς το μέρος μας με αποτέλεσμα να κάνουμε χρήση 2 δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης με σκοπό να τους απωθήσουμε και να τους ακινητοποιήσουμε».

Σπαρακτική ανάρτηση

Μια σπαρακτική ανάρτηση έκανε ο καρδιολόγος του «Ερυθρού Σταυρού», Γιάννης Τσιαφούτης, που κλήθηκε να φροντίσει τη μητέρα του 29χρονου Μιχάλη όταν κατέρρευσε μαθαίνοντας ότι το παιδί της είναι νεκρό.

«Ντράπηκα να την κοιτάξω. Η μάνα του Μιχάλη ήταν ασθενής μου για δύο μέρες μετά από τόσο στρες. Εχθές που ήρθαμε λίγο πιο κοντά, δεν μπόρεσα να πω πολλά. ‘Πρέπει να βγω, έχω να ταχτοποιήσω’ μου είπε. Ήθελα να της ζητήσω συγγνώμη. Ίσως είχαμε βρεθεί κοντά σε κάποιο γήπεδο. Της έκανα εξιτήριο, είχε να ταχτοποιήσει. Ντροπή μόνο για όλους».