Συνελήφθησαν από τις αστυνομικές Αρχές σήμερα τα ξημερώματα δύο νεαροί άνδρες, οπαδοί της ΑΕΚ, για την επίθεση σε καφετέρια που σημειώθηκε πίσω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού και ανήκει σε έναν από τους συλληφθέντες για συμμετοχή στη φονική επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Πέμπτης 10/08 ομάδα ατόμων, τα οποία επέβαιναν σε μηχανές, έφτασαν στο κατάστημα πίσω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού και αφού έσπασαν τη γυάλινη πρόσοψη, αποχώρησαν.

Έπειτα από αναζητήσεις, οι αστυνομικοί εντόπισαν στην περιοχή των Εξαρχείων μηχανή με δύο επιβαίνοντες και τους οδήγησαν στην έδρα της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς Χώρους, όπου ταυτοποιήθηκαν ως δράστες της επίθεσης.

Στην κατοχή τους και στο εσωτερικό της μοτοσικλέτας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• νάιλον συσκευασία με 3 γραμμάρια κάνναβης
• αναδιπλούμενος σουγιάς
• γάντια, κουκούλα τύπου «full face»
• σφυρί και πένσα
• 6 σπρέι και διάφορα αξεσουάρ, αντικείμενα και ρούχα (αυτοκόλλητα, μπρελόκ, μπλούζα κ.ά.) με το σήμα της ΑΕΚ.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της αθλητικής νομοθεσίας, της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, περί όπλων και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα. Η έρευνα για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό των λοιπών εμπλεκομένων συνεχίζεται.

Σημειώνεται ότι μετά την επίθεση στην καφετέρια οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 13 προσαγωγές. Δεν προέκυψαν στοιχεία για συμμετοχή τους στις φθορές στο κατάστημα, αλλά 3 από τους προσαχθέντες συνελήφθησαν, ο ένας για κατοχή ναρκωτικών και οι άλλοι δύο για κατοχή φωτοβολίδων και απείθεια. Οι υπόλοιποι αφέθηκαν ελεύθεροι.