Με ταχείς ρυθμούς κινείται η εσωτερική έρευνα στην Ελληνική Αστυνομία, προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες για τη δολοφονία του για 29χρονου Μιχάλη.

Όπως επισημαίνουν πηγές του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, θα εξεταστούν 15-20 άτομα του Σώματος απ' όλο το φάσμα των Διευθύνσεων, από την Κακαβιά έως την Αττική (Ήπειρος, Δυτική Ελλάδα, Αττική), και των εμπλεκόμενων υπηρεσιών.

Ταυτόχρονα ερευνώνται οι συνθήκες που οδήγησαν στα αιματηρά γεγονότα στη Νέα Φιλαδέλφεια, από τη στιγμή που το κονβόι των Κροατών έφτασε στην Ελλάδα, προκειμένου να αποδοθούν οι ευθύνες σε κάθε επίπεδο και με οποιαδήποτε μορφή.

Η έρευνα ανατέθηκε στον προϊστάμενο επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγο Ελευθέριο Γκαρίλα.

Για τα τραγικά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια μίλησε στην ΕΡΤ ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης, ο οποίος έκανε λόγο για μεγάλη αστοχία πρόληψης και αποτροπής από την ΕΛ.ΑΣ.: «Θα πρέπει όλοι να δουλέψουμε πολύ σκληρά. Εδώ η ΕΛ.ΑΣ. προφανώς απέτυχε στο να προλάβει και να αποτρέψει το γεγονός. Η έρευνα πάει σε βάθος».

Σοκαριστική ήταν, πάντως, η αποκάλυψη που έκανε ο Γιώργος Καλλιακμάνης, πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ΝΑ Αττικής, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega: «Δεν είναι δυνατόν να μαθαίνω πριν από λίγο ότι κάποιες περιφερειακές υπηρεσίες δεν είχαν ανοίξει καν το πληροφοριακό δελτίο που ανέφερε ότι οι συγκεκριμένοι δολοφόνοι θα περάσουν και θα φθάσουν στην Αττική, είναι απαράδεκτο. Όποιος δεν κάνει τη δουλειά του καλά να πάει σπίτι του», υπογράμμισε ο κ. Καλλιακμάνης. Επίσης, ο πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων ανέφερε ότι είχε εκπονηθεί επιχειρησιακό σχέδιο, που όμως τελικά κατέληξε στο καλάθι των αχρήστων.

*Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή